Forum avocaţi > Civil

Dezbatere succesiune după bunici

29-01-2018
Vizitator
Am un proces in instanța de ieșire din indiviziune , succesiune după bunici.
Sint 4 succesori , bunicii au avut 4 fii, toți decedați la aceasta data .
In intimpinarea depusa in instanța am cerut ca aceasta sa dezbată si ieșirea din indiviziune dintre mine si soția supravietuitoare ( care este a doua soție a tatălui meu ).
Instanța mi-a cerut sa platesc taxa de timbru. Am întrebat instanța cit trebuie sa platesc , dar nu am primit răspuns.
Am platit o taxa de timbru . Instanța a disjuns un alt dosar pentru dezbaterea succesiunii dintre mine si soția supravietuitoare care s- a suspendat pentru ca nu este finalizat procesul de ieșire din indiviziune, experții facind lotizarile etc?!
Ce pot face ca instanța sa dezbată in primul dosar si ieșirea mea din indiviziune cu soția supravietuitoare si nu in dosarul disjuns?
Dezbaterea succesiunii după tatal meu a durat 10 ani, nu vreau sa mai pierd atitia ani ...
Răspunde
 29-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce instanta a dispus disjungerea, se vor forma doua dosare, urmand ca iesirea din indiviziune sa se solutioneze dupa finalizarea dosarului avand ca obiect succesiunea.
Trebuia solicitata prin Cerere reconventionala iesirea din indiviziune, insa solutia ii apartine instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2018
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns

Legea nu prevede nimic in sensul de a contesta aceasta decizie?

Am făcut cerere reconvențională , am platit taxa de timbru 1/4 din suma care pe care a platit-o unul dintre fiii bunicilor care la acel moment era in viața , sintem la prima instanța , procesul nu S-a judecat, sintem inca in faza măsurătorilor , evaluărilor , cu toate ca acțiunea a fost introdusă in 2013.
Daca vor mai fi si apel sau recurs , înseamnă ca nu vom termina in următorii 4 ani.
Nu vreau decit ca instanța sa împartă fiecare lot in cota parte doar sa scrie care din noi doua ia partea de la sud sau nord, .etc
Va rog, un răspuns
Mulțumesc
Răspunde
 30-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie analizata situatia de fapt si motivele pentru care instanta a dispus disjungerea cauzei. In functie de stadiul procesual, puteti solicita introducerea in cauza a mamei vitrege.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2018
Vizitator
Nu înțeleg expresia introducerea in cauza a mamei vitrege.
Este deja in procesul de succesiune ...

Aceasta femeie a încheiat cu o zi înainte de căsătorie cu tatal meu un act de vinzare -cumpărare pe 1/2 din apartamentul tatălui meu.
L-a înmormântat in satul natal alături de părinți, sora geamănă , dar aceasta femeie la desgropat la un an de la deces si l—a înmormântat in satul ei unde a construit o cripta dubla pentru ea si tatal meu.
Aceasta doar ca sa-mi mărească pasivul succesoral.

Avocații mei nu au făcut nimic in acest sens, îmi cer iertare știu ca nu toți sint la fel .
Am avocat angajat si in acest moment , dar nu-mi raspunde la telefon si nici la e’mail , mesaje pe telefon...
Am apelat si in trecut la acest forum si am primit răspunsuri gratuite .
Apreciez activitatea d-voastră , a tuturor avocaților din forum care prin răspunsurile date mi-au fost de mare ajutor.
Răspunde
 31-01-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mimi a scris pe 29-01-2018:
Am un proces in instanța de ieșire din indiviziune , succesiune după bunici.
Sint 4 succesori , bunicii au avut 4 fii, toți decedați la aceasta data .
In intimpinarea depusa in instanța am cerut ca aceasta sa dezbată si ieșirea din indiviziune dintre mine si soția supravietuitoare ( care este a doua soție a tatălui meu ).
Instanța mi-a cerut sa platesc taxa de timbru. Am întrebat instanța cit trebuie sa platesc , dar nu am primit răspuns.
Am platit o taxa de timbru . Instanța a disjuns un alt dosar pentru dezbaterea succesiunii dintre mine si soția supravietuitoare care s- a suspendat pentru ca nu este finalizat procesul de ieșire din indiviziune, experții facind lotizarile etc?!
Ce pot face ca instanța sa dezbată in primul dosar si ieșirea mea din indiviziune cu soția supravietuitoare si nu in dosarul disjuns?
Dezbaterea succesiunii după tatal meu a durat 10 ani, nu vreau sa mai pierd atitia ani ...

Instanta a procedat corect prin disjungerea dosarului.
Nu putea sa se pronunte pe o iesire din indiviziune asupra unor bunuri pentru care nu s-a facut succesiunea.
Este adevarat si va inteleg frustrarea privind procedurile foarte indelungate ale instantei in legatura cu astfel de procese.
Dar, totodata trebuie sa intelegeti ca astfel de procese sunt si extrem de complexe. Evident ca acest lucru nu scuza sub nicio forma existenta unei durate de 10 ani a unui proces de succesiune.
Oricum, eu am convingerea ca o data rezolvat dosarul cu privire la dezbaterea succesorala dupa bunici, dosarul disjuns avand ca obiect iesirea din indiviziune se va rezolva cu mult mai repede.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2018
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns

Mai am o intrebare
Am platit taxa de timbru , ce spune legea in acest sens?
Se va lua in considerare ca platita ?
Sau va trebui s-o mai platesc o data? Sau poate sa adaug la suma deja platita pentru ca intre timp taxele se vor modifica?
Răspunde
 01-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mimi a scris pe 31-01-2018:
Multumesc mult pentru raspuns

Mai am o intrebare
Am platit taxa de timbru , ce spune legea in acest sens?
Se va lua in considerare ca platita ?
Sau va trebui s-o mai platesc o data? Sau poate sa adaug la suma deja platita pentru ca intre timp taxele se vor modifica?

Trebuie analizat in functie de cuantumul taxei de timbru platite, pentru care capat de cerere a fost achitata taxa.
Daca ati achitat taxa de timbru pentru toate capetele de cerere, in caz ca se disjunge dosarul, taxele aferente raman atasate fiecarui capat de cerere pentru care ati achitat.
Chiar daca se vor modifica taxele de timbru judiciar, nu se vor aplica retroactiv. Deci nu veti trebui sa platiti suplimentar daca va fi cazul.
Dar, si reciproca este valabila: daca pe viitor vor scadea taxele de timbru, nu vi se va restitui parte din suma.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.