Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Sunt proprietara unei case în zona central istorica în Oradea, în curte comuna cu alta casa. Cele doua case sunt despartite printr-un gard, nu sunt lipite, dar sunt foarte apropiate. Am facut proiect în scop de "reamenajare casa familiala si amenajare mansarda în pod existent". Am obtinut toate aprobarile cerute în certificatul de urbanism, lipseste doar acordul scris al vecinei din curtea comuna, care, conform legii, trebuie legalizat la notar. Dânsa nu vrea sa semneze pe motiv ca "toata lumea a facut lucrari fara acorduri scrise", desi i-am explicat ca în 2018 anumite lucrari cer neaparat autorizatie, mai ales în zona centrala. Toti constructorii cu care am luat legatura au spus ca pot efectua lucrari de interior, dar nu executa lucrari fara autorizatie la mansarde si fatade si nici fara acord scris de la vecini în cazul unor proprietati atât de apropiate. Am pus la dispozitia vecinei schite din proiect din care sa înteleaga ca nu înaltam cladirea, ramâne aceeasi sarpanta, nu ne extindem, nu schimbam destinatia, deci nu o afecteaza în nici un fel, dimpotriva, are numai de câstigat deoarece dorim sa refacem pe cheltuiala noastra gardul deteriorat. Povestea dureaza de mai bine de un an, am prelungit deja certificatul de urbanism, a doua oara nu se mai poate prelungi, unele studii de specialitate au termene care vor expira, deci ar fi o multime de bani pierduti daca nu pot efectua lucrarea. Fara autorizatie de constructie nu pot repara nici fatada, care se derioreaza pe zi ce trece si în viitor voi risca amenzi/impozit marit din partea primariei. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a obtine acordul legalizat al vecinei si apoi autorizatia.Va multumesc! |
|