Forum avocaţi > Civil

Vecina curte comuna refuza semnare acord legalizat pentru reparatii

04-02-2018
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Sunt proprietara unei case în zona central istorica în Oradea, în curte comuna
cu alta casa. Cele doua case sunt despartite printr-un gard, nu sunt lipite, dar sunt foarte apropiate.
Am facut proiect în scop de "reamenajare casa familiala si amenajare mansarda în pod existent". Am obtinut toate aprobarile cerute în certificatul de urbanism, lipseste doar acordul scris al vecinei din curtea comuna, care, conform legii, trebuie legalizat la notar.
Dânsa nu vrea sa semneze pe motiv ca "toata lumea a facut lucrari fara acorduri scrise", desi i-am explicat ca în 2018 anumite lucrari cer neaparat autorizatie, mai ales în zona centrala. Toti constructorii cu care am luat legatura au spus ca pot efectua lucrari de interior, dar nu executa lucrari fara autorizatie la mansarde si fatade si nici fara acord scris de la vecini în cazul unor proprietati atât de apropiate.
Am pus la dispozitia vecinei schite din proiect din care sa înteleaga ca nu înaltam cladirea, ramâne aceeasi sarpanta, nu ne extindem, nu schimbam destinatia, deci nu o afecteaza în nici un fel, dimpotriva, are numai de câstigat deoarece dorim sa refacem pe cheltuiala noastra gardul deteriorat.
Povestea dureaza de mai bine de un an, am prelungit deja certificatul de urbanism, a doua oara nu se mai poate prelungi, unele studii de specialitate au termene care vor expira, deci ar fi o multime de bani pierduti daca nu pot efectua lucrarea. Fara autorizatie de constructie nu pot repara nici fatada, care se derioreaza pe zi ce trece si în viitor voi risca amenzi/impozit marit din partea primariei.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a obtine acordul legalizat al vecinei si apoi autorizatia.Va multumesc!
Răspunde
 04-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva impotriva dorintei lui, dar daca refuzul va creeaza prejudicii o puteti actiona in instanta, cat mai repede.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2018
Vizitator
Va multumesc d-na av. Ciorobea pentru raspunsul prompt si pentru sfat.
Am reluat discutia cu vecina si continua sa refuze sa semneze...
Răspunde
 05-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Atunci ramane varianta actiunii in instanta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.