Forum avocaţi > Civil

Fals in declaratii-Succesiune

05-02-2018

Buna dimineata.
Am o nelamurire,Suntem 2 mostenitori, eu am un testament si pe urma am facut un antecontract v-c cu clauza viagera, si nu s-a finalizat deoarece tata a decedat, si nici actele in forma finala nu le-a facut.(adica el a construit o casa, dar nu a mai apucat sa faca cadastrul si intabularea).
Fratele a instrainat demisolul constructiei, coproprietarului, ca sa-si desfasoare activitatea firma lui, stiind ca eu am un antecontract .(am dovezi scrise chiar de el facute organelor legale).
Problema care o ridic este :
1. pot sa cer despagubiri (chiria) pe perioada cat a functionat firma( adica de la decesul tatalui pana in prezent? )
2. instanta in acest caz poate considera aceasta fapta fals in declaratii, si sa-l penalizeze ? Si cum ?
3. In cazul ca as putea cere despagubiri , se poate scadea din sulta ?
Cu multumiri.
Răspunde
 05-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Sunt doua domenii diferite: succesiunea tine de civil, iar falsul in declaratii- de penal.
Nu inteleg cum a putut fratele sa instraineze demisolul, fara actele de proprietate/succesiune, analizarea valorii antecontractului fata de testament etc.
Intai este nevoie sa fie dezbatuta succesiunea, apoi iesirea din indiviziune si abia pe urma puteti cere ceva, dupa ce se va stabili care este partea fiecarui frate.
Daca se va stabili va dvs. va revine demisolul veti putea solicita chirie.
Referitor la fals, daca va fi cazul, acela va fi un dosar penal.
Daca veti solicita si obtine despagubiri, ele se vor compensa cu sulta, dar cele doua vor fi stabilite separat. Doar la executarea in natura se vor compensa.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2018

Da e foarte simplu.
La Registrul Comertului a depus contract de comodat semnat de coproprietar. Si actele se depun pe propria raspundere. Eu nu verifica actele. Eu daca nu am "certificat de mostenitor", ......
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.