|
05-02-2018 |
 | Nicolae Vizitator |
| Buna ziua,locuiesc in casa părintească, ambii părinți sunt decedați,casa este rămasă (fără acte) de la părinții tatălui meu,de mai bine de 30de ani impozitul pe casă si curte este plătit pe numele părinților mei,pe o perioadă de câțiva ani(nu stiu exact câți la nr) părinții au beneficiat de scutire de impozit din partea primăriei; întrebarea mea este :eu mai pot face acte pe casă prin uzucapiune?acei ani de scutire de impozit afectează negativ posesia?si dacă pot merge pe uzucapiune fără riscuri,cam care ar fi procedura?pot deschide eu proces in numele părinților mei decedați?țin să precizez ca în urma nici unui părinte decedat nu am dat declarație de acceptare,deci nu am certificat de moștenitor,conform legilor în vigoare eu mai pot face ceva in vederea obținerii actelor ?am uitat să precizez suntem doi frați amândoi suntem interesați de acte.Mulțumesc pentru răspuns,o zi buna vă doresc. | |
|
|
|
05-02-2018 |
| Buna ziua, Este evident ca, daca parintii sunt decedati, ei nu mai pot deschide actiune. Trebuie prima data sa obtineti de la notar certificatul de mostenitor si apoi puteti promova o actiune in instanta. Dar, trebuie sa identificati cine a fost proprietarul terenului respectiv pentru a avea cu cine sa va judecati. Trebuie sa stiti ca astfel de actiuni sunt extrem de complexe si complicate. Nu sunt tocmai simple. Teoretic, puteti merge pe uzucapiunea de 30 de ani, prin jonctiunea posesiilor. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
06-02-2018 |
 | Nicolae Vizitator |
| Proprietatea este casa părintească a tatălui nostru.Anii cu scutirea de impozit afectează uzucapiunea? | |
|
|
|
06-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu o afecteaza, cata vreme proprietatea a avut rol fiscal deschid permanent. Dvs. vorbiti doar de casa. Insa terenul nu figureaza nicaieri, nici in registrul agricol? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Indiferent de ce acte aveti, va recomand ca prim pas sa deschideti succesiunea la notar si sa obtineti intai, chiar si fara bunuri, un certificat de calitate de mostenitor. Ulterior, veti suplimenta cu certificatul de mostenitor, pe masura ce clarificati situatia bunurilor. Veti da declaratie ca ati acceptat tacit mostenirea si ati intrat in posesia bunurilor mostenirii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
06-02-2018 |
 | Nicolae Vizitator |
| Pe chitanța de la impozit sunt două rubrici : 1.clădire 2.teren i Asta nu înseamnă ca si curtea figurează pe același rol? La uzucapiune nu intră si terenul de curte? | |
|
|
|
07-02-2018 |
| Curtea este cuprinsa la rubrica teren. Exista posibilitatea ca terenul sa fie pe un rol iar cladirea pe alt rol. trebuie intrebat la primarie. La uzucapiune intra ceea ce solicitati si ceea ce indeplineste conditiile legale pentru uzucapiune. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
07-02-2018 |
| Buna ziua, Primul pas este sa mergeti impreuna cu fratele dvs la un birou notarial pt a obtine un certificat de calitate de mostenitor. (va costa mai putin). Dupa obtinerea acestuia puteti depune in instanta o actiune ce are ca obiect uzucapiune pt teren si accesiune pt constructia aflata pe teren. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2018 |
 | A_silvia@tomrad.ro Vizitator |
| Buna ziua, vreau sa stiu daca speta de mai jos poate fi revendicata prin uzucapiune?? In 30.11. 2004 s-a vandut un apartament unui cetatean american, de origine romana. Prima discutie avuta cu cu acel domn, a fost de imprumut cu garantie imobiliara, dar cand a venit la notariat sa se faca tranzactia, nu a mai fost de acord si a dorit vanzare-cumparare. Nu au fost de acord, dar intrucat aveau nevoie foarte mare de acel imprumut de 45.000$, s-a fectuat vanzarea- cumpararea cu o clauza, de drept de abitatie 6 luni, cand ar fi trebuit sa se restituie imprumutul, iar el sa revanda apartamentul vechiului proprietar. La inceptul anului 2005, cumparatorul a anuntat ca este in divort si datorita acestui fapt, nu s-a mai putut sa i se dea banii fara ca sotia sa fie prezenta si fara procura din partea acesteia. Datorita tergiversarii intarii in posesie a imprumutului, vechiul proprietar, in anul 2006 a deschis actiune in instanta impotriva cumparatorului pe diferite motive, pentru a se reveni la forma initiala datei de 30.11.2004, proces care a durat 7 ani si pana la sfarsit casa a fost pierduta in favoarea noului proprietar. Proprietarul de drept, nu a venit decat o singura data in timpul procesului sa-si revendice apartamentul, chiar a facut o actiune in instanta, dar actiunea i s-a refuzat intrucat procesul mai era inca pe rol. Dupa terminarea procesului, proprietarul, dupa ce a intrat in posesia hotararii definitive, nu a incercat niciodata sa revendice casa, ba mai mult, nu a avut niciodata cheie de la acel apartament si nu a achitat niciodata impozitul sau vre-o datorie a acelui apartament. Vechiul proprietar a continuat sa locuiasca in acel apartament, dar in anul 2011, acesta a trebuit sa-si schimbe C.I. care-i expira, numele si adresa nemaiputand sa-si faca C.I. la adresa veche, respectiv cea a apartamentului vandut. Cu toate acestea, vechiul proprietar a achitat in continuare, utilitatile, impozitul, chiria apartamentului, chiar si unele imbunatati aduse blocului facute de asociatia de proprietari, pe numele sau. O parte din facturi au fost suportate pentru o perioada scurta de timp de o firma care avea sediul social din 2004, luna martie cand a fost deschisa, unde vechiul proprietar era actionar, iar apoi s-a revenit pe numele vechiului proprietar intrucat firma a fost lichidata. Multumesc anticipat! | |
|
|
|
15-06-2018 |
| Buna ziua, Uzucapiunea opereaza dupa 30 de ani. Nu este cazul de uzucapiune la dvs. Alt tip de actiune trebuie facut. contactati un avocat care sa studieze toate actele si hotararile judecatoresti obtinute pana acum, pentru a stabili exact ce tip de actiune se poate face. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-06-2018 |
 | Slave Lucia Vizitator |
| Buna ziua .Exista probabilitatea legală ca primarul unei localități sa anuleze un ordin de împroprietărire dat pe baza legii 18/1991-art 23?Mentionez ca acesta ordin a fost obținut de tatăl meu ca unic proprietar ,deși in acel moment trăiau in curtea respectiva adevaratii proprietari si moștenitori .Se poate ocoli instanța pt a fi anulat prin intermediul primăriei acest ordin ,pe baza constatărilor ca fost obținut ilegal ?Multumesc anticipat! | |
|
|
|
18-06-2018 |
 | Slave Lucia Vizitator |
| Revin cu specificarea ca acest ordin a fost emis de prefectul Jud.Ilfov .Multumesc | |
|
|
|
18-06-2018 |
 | A_silvia@tomrad.ro Vizitator |
| Va multumesc mult! Vom studia problema si vom decide. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |