Forum avocaţi > Civil

Asociatie proprietari

05-02-2018

Bună ziua si bine v-am gasit!
Ma confrunt cu o problema din care vad o singură soluție, instanța, dar inainte de aceasta am nevoie de anumite informații de la dvs.
Detin personal o garsonieră in România - Argeș , insa traiesc in alta țară, vin in tara la aceasta locuință doar de 2 ori pe an, cumulat o luna de zile. Sunt debransata de la asociatia de proprietari astfel: apa o plătesc la Edilitare, am centrala proprie pe gaz, sunt scutită de gunoi deoarece nu locuiesc mai mult de 2 saptamani la această adresa. Cu toate acestea, administratorul blocului ma obliga sa plătesc o suma cuprinsa intre 25-30 lei pe luna pt cheltuielile asociatiei, cheltuieli in care intra, spune dumnealui: curatenia pe scara, electricitatea, apa cu care uda pomii si verdeata din jurul blocului ( nu glumesc), pierderile de apa ( reamintesc ca sunt "despărțită " de asociatie cu totul). Tot acest administrator imi verifica apometrul aflat la subsol pentru a masura si calcula cati mc de apa se consuma ... părinții mei se duc la garsoniera pt a verifica daca totul este in regula. Va rog sa ma sfătuiti si indrumati . Locuiesc in Argeș si va mai rog sa imi recomandați un avocat daca singura solutie este de a merge in instanta. Va mulțumesc anticipat!
Răspunde
 05-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Buna ziua. Parerea mea este ca nu aveti in vedere toate aspectele. Dvs. detineti (i) in mod exclusiv o locuinta (garsoniera) situata intr-un imobil mai mare, precum si (ii) o cotă-parte indiviză , adica cota-parte de proprietate care îi revine fiecărei proprietăţi individuale din proprietatea comună şi este egală cu raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale.

Legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari da urmatoarea definitie:

cheltuieli ale asociaţiei de proprietari = cheltuielile sau obligaţiile financiare ale asociaţiei care sunt legate de exploatarea, reparaţia ori întreţinerea proprietăţii comune, precum şi cheltuielile cu serviciile de care beneficiază proprietarii şi care nu sunt facturate individual către proprietăţile individuale;
si
cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari = suma corespunzătoare din cheltuielile asociaţiei, pe care fiecare proprietar este obligat să o plătească lunar

Deci, femeia de serviciu care matura scara, samanta de flori pusa pe terenul din jurul blocului, c/v curentului consumat cu becurile de pe casa scarii, reparatiile la acoperis sau lift, dezinsectiile in subsol, salariul contabilului etc. sunt cheltuieli pe care trebuie sa le plateasca toti, indiferent daca locuiesc sau nu in bloc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.