Forum avocaţi > Civil

Nerespectarea termenilor contractuali

05-02-2018
Vizitator
Buna seara!
Eu si sotul meu am cumparat un imobil care trebuia sa ne fie predat la cheie in data de 24.11.2017, dar nici pana in momentul actual asta nu s-a intamplat pentru ca nu s-a facut racordarea la gaze si lumina. In contract scrie ca in cazul in care vanzatorul nu preda imobilul cu toate utilitatile stipulate in contract se obliga sa ne plateasca dublul avansului pe care noi l-am achitat la semnarea antecontractului.
Pana la momentul actual noi nu l-am actionat in judecata pe vanzator, am tot asteptat ca de la luna la alta sa fie gata, dar deja a trecut prea mult timp de cand ne tot amana.
Acum nu stiu daca noi il putem actiona in judecata, in contract e scris, citez: "Noi partile contractante stabilim de comun acord ca forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca, cu conditia ca situatia de forta majora sa fie notificata celeilalte parti in termen de maximum 15 zile de la incetarea cazului de forta majora. Noi partile contractante stabilim de comun acord ca pana la data de 24.11.2017, sa ne prezentam la notarul public in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, de la aceasta data partile fiind puse de drept in intarziere fara a fi necesara notificarea sau orice alta formalitate prealabila."
Mentionez ca noi nu am incheiat contract de vanzare, ci doar un antecontract prin care am platit avans si un act aditional prin care am achitat o parte din suma, ramanand cu un rest de plata in rate, urmand ca la achitarea integrala a sumei sa se faca actul propriu-zis de vanzare cumparare.
In aceasta situatie noi suntem indreptatiti sa actionam in judecata pentru nerespectarea termenului predarii imobilului la data stabilita in contract?

Multumesc!
Răspunde
 05-02-2018
Vizitator
Buna seara. Am facut un contrac de mediere cu o firma pentru a pleca in strainatate la munca . In contract scria ca in maxim 20 de zile sunt obligati sa imi ofere un loc de munca. La semnarea contractului am platit suma de 500 lei pentru transport. Au trecut mai mult de 26 de zile si inca nu mi-au oferit un loc de munca. Ce ar trebui sa fac pentru primirea banilor inapoi avand in vedere ca nu am plecat ... ar fi ok o cerere de rezilere pe motiv ca nu si.au respectat partea lor de contract in care sa cer si restituirea banilor si a actelor depuse la dosar?
Răspunde
 06-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Orice antecontract / contract obliga partile la respectarea prevederilor lui. Studiati actele incheiate pentru a va fi clar cum trebuie procedat (de regula, exista astfel de prevederi).

In ceea ce priveste speta cu imobilul nepredat la termen, ar fi fost bine ca la data prevazuta in contract sa va fi prezentat la notar pentru a obtine de la acesta o incheiere de certificare fapte care sa demonstreze ca dvs. v-ati indeplinit olbigatia, insa vanzatorul nu a fost prezent, deci este in culpa.

Daca va doriti apartamentul, mai bine incheiati un act aditional cu vanzatorul, ca sa prorogati termenul predarii, pentru ca in mod cert, avansul achitat nu-l veti obtine decat dupa un proces indelungat si costisitor, vanzatorul mizand pe acest lucru.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.