Forum avocaţi > Civil

Ieșire din indiviziune

07-02-2018
Vizitator
Buna seara,cu permisiunea dvs. vreau să expun atenției dvs. următoarea întrebare:intr-un proces de ieșire din indiviziune ce se întâmplă cu un teren dat in arendă de un coproprietar?i se va atribui lui respectivul lot ?va fi obligat sa îl scoată din arenda?sau cui i se va atribui acel lot va fi obligat să aștepte să se termine perioada contractată?
Răspunde
 07-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Imobilul se atribuie de catre instanta, nu neaparat aceluia care l a dat in arenda caci bunul nu este înstrăinat sau indisponibilizat. El face parte inca din masa partajabila.

Ce va face dobanditorul in privința contractului de arenda este o alta problema.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2018
Vizitator
Păi chiar asta este problemă mea,dacă -mi este atribuit mie?eu nu- l vreau în arendă, o să fiu obligată să aștept să treacă cei 10 ani din contract ca să îl pot scoate?
Răspunde
 08-02-2018
Vizitator
Vă rog...încă aștept și eu un răspuns de la dvs.
Răspunde
 10-02-2018
Vizitator
Vă rog....încă mai aștept si eu o parere
Răspunde
 10-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Contractul de arenda este o varietate a contractului de locatiune.
Contractul de locatiune este un act de administrare.
Daca se incheie un act de administrare a unui imobil detinut in coproprietate, in cazul dvs. o arenda, (locatiune) pe un termen mai mare de 3 ani, contractul trebuie incheiat cu acordul tuturor coproprietarilor. (641 -642 C civ)
Actele juridice facute cu nerespectarea celor de mai sus sunt inopozabile coproprietarului care nu a consimtit, expres sau tacit la incheierea actului.
Deci, daca un singur coproprietar a incheiat un contract de arenda pe 10 ani, contractul nu e valabil incheiat.
Iar daca terenul arendat cade in lotul dvs, veti solicita constatarea inopozabilitatii sale fata de dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
NM a scris pe 07-02-2018:
Păi chiar asta este problemă mea,dacă -mi este atribuit mie?eu nu- l vreau în arendă, o să fiu obligată să aștept să treacă cei 10 ani din contract ca să îl pot scoate?
Buna ziua.
Daca nu ati semnatsi dvs. contractul de arenda atunci nu sunteți obligată la respectarea acestuia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2019
Vizitator
Obligativitatea respectării dispozițiilor codului civil este obligatorie căror funcționari?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.