Forum avocaţi > Civil

Deranjare liniste publica, raspuns nesatisfacator din partea primariei

07-02-2018

La parterul blocului in care locuiesc functioneaza o cafenea care isi prelungeste functionarea mult dupa miezul noptii (are program de functionare pana la ora 22:00), in special in weekend si difuzeaza muzica la un nivel deranjant. A primit autorizatia de functionare in anul 2010 iar primii locatari s-au instalat in bloc in anul 2011 (este vorba de un bloc construit in jurul anului 2010). De atunci situatia a fost reclamata repetat, fara rezultat atat prin apeluri la 112 cat si la primarie. In urma unei reclamatii scrise catre primarie am fost asigurat in scris ca nu se va mai depasi programul de functionare si ca se vor respecta normele de liniste publica, in caz contrar vor fi luate masurile de rigoare, ducand pana la suspendarea autorizatiei. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa, situatia a continuat. Dupa aproximativ 6 luni a fost reclamata din nou la primarie, prin audienta la primar, primind din nou asigurari ca nu se va mai repeta. Din pacate nici de aceasta data nu s-a intamplat cum a spus primarul, drept urmare in luna ianuarie am depus in scris o noua reclamatie la primarie, prin care sesizam iarasi repetarea abuzului. In urma acestei reclamatii am primit urmatorul raspuns: "Din relatarile administratorului cafenelei, dl. X, in data de 20.01.2018, ora 01:40, a avut loc un incident minor care a fost semnalat prin apel la 112, localul nu era deschis accesului public, iar muzica avea volumul scazut, fapt pentru care au fost sanctionati cu avertisment scris. Fata de cele mentionate mai sus, localul nefiind deschis accesului public, nu s-au incalcat regulile de functionare prevazute in Autorizatia de functionare nr 52/2010". Din cate mi-am dat eu seama, primaria a avut o discutie cu proprietarul cafenelei si l-au crezut pe cuvant. Nu au incercat sa afle de la politie ce era de fapt acolo cand au ajuns ei, iar punctul meu de vedere nici nu s-au gandit sa il ceara. Acum vin la dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta sa inteleg urmatoarele:
1) Localul poate fi inchiriat de catre proprietar unor terte persoane pentru evenimente personale INAFARA PROGRAMULUI DE FUNCTIONARE?
2) In urma raspunsului primit de la primarie reiese tratarea cu superficialitate a reclamatiei?
3) Inafara activitatii normale si a inchirierii spatiului catre alte persoane, inafara programului de functionare mai poate din punct de vedere legal desfasura alt gen de activitati care implica difuzarea de muzica la nivel ridicat?
4) Cea mai importanta intrebare: Care este urmatoarea institutie din stat la care trebuie sa apelez pentru a reclama localul care deranjeaza cat si primaria pentru tratarea cu superficialitate a situatiei?
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 08-02-2018
Vizitator
Stiu ca doriti raspuns de la un avocat dar vreau sa va ajut si sa va spun din experienta mea. La cativa metri de blocul meu primaria sector 5 Bucuresti a trantit un teren de fotbal cu program noj stop. Acolo in week end sunt competitii si noaptea joaca fotbal mereu. Tipa, urla, vuvuzele si chiar si petarde. De 6 ani. Petitiii cereri telefoane la politii. Nimic.
De ce??? Pentru ca acesti smecheri dau spaga la toti. Asa si in cazul dvs. Raspunsul la toate intrebarile dvs e NU.
Unde puteti merge? Nicaieri nu vor face nimic.
Pentru ca sunt corupti toti. Vor scrie doar njste mesaje de forma catre dvs. Si atat.
Singura chestie care la mjne a functionat este sa filmati si sa puneti pe You Tube si apoi promovati in media. Succes.
Răspunde
 09-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Instanta de judecata, cu solicitare despagubiri pentru prejudiciul suferit. Chemata in judecata firma respectiva, iar Primaria-in calitate de chemat in garantie.Depuneti si toate raspunsurile primariei.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va adresati Garzii de Mediu cu sesizare pentru poluarea fonica.
baza legala OUG 195/2005
amenda 30.000 lei la 60.000 lei

Impotriva primariei si neseriozitatii ei va adresati Avocatului Poporului sa verifice si ei si sa dispuna primariei efectuarea unui control, prin intermediul Directiei de Mediu.

Va puteti adresa si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (fiind o cafenea cu regim de bar/discoteca) daca respecta legislatia impotriva incendiilor (cu atat mai mult cu cat este un bloc de locuinte)

Va adresati politiei, pe legea 61/1991, daca exista unul dintre urmatoarele motive:

19) servirea consumatorilor cu băuturi alcoolice în localurile publice şi în afara acestora, în zilele şi la orele când, potrivit dispoziţiilor legale, acestea sunt închise sau este interzisă desfacerea băuturilor alcoolice ori după ora de închidere stabilită prin autorizaţia de funcţionare;
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

(4) În cazul repetării contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 19), 21), 22) şi 26) se dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Art. 5 - (1) Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, precum şi, pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă, de către poliţiştii de frontieră.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.