Forum avocaţi > Civil

Executare silită a unei asociații de proprietari

11-02-2018

În 14.12.2017 s-a emis, în favoarea mea, o hotărâre judecătorească definitivă, în contradictoriu cu asociația de proprietari din care fac parte, prin care sunt repus în funcția de președinte al asociației, plus cheltuieli de judecată. Vechea conducere(președintele), ales nelegal, conform hotărârii amintite, a refuzat, verbal, să aplice prevederile hotărârii, dar a întocmit un proces verbal, datat 14.12.2017, în absența mea, fără să conțină semnătura mea, dar semnat de cca. 12 proprietari și fără a-mi aduce la cunoștință conținutul acestuia, prin care se preda" activitatea asociației " către mine. Deoarece nu am știut despre existența acestui proces verbal, în 18.12.2017 am înaintat cerere de deschidere a executării silite, care a fost aprobată de instanța de executări, la solicitarea unui executor judecătoresc, angajat de mine. Deschiderea executării a fost primită, de asociație, în 25.01.2018, iar somațiile pentru obligația de a face(termen-10 zile) și cheltuielile de executare(termen- 1 zi) au fost primite tot în 25.01.2018. În 05.02.2018 am fost anunțat de executor să mă prezint la sediul acestuia pentru lămuriri privind aspecte procedurale, dar executorul nu a fost prezent. Telefonic mi s-a transmis că, unul din angajații lui va întocmi un proces verbal prin care se stabilea data de 08.02.2018, ora 16, pentru deplasare la sediul asociației. Un exemplar din acest proces verbal mi-a fost înmânat la aceiași dată de 05.02.2018. În 08.02.2018, m-am deplasat, împreună cu executorul, la sediul asociației, unde, vechea conducere i-a prezentat procesul verbal din data de 14.12.2017, spunând că, vechiul președinte a predat "activitatea asociației", noului președinte. Am spus executorului că eu nu am preluat nimic ce ține de activitatea asociației, adică, ștampila asociației, situația activ-pasiv-ului la 30.06.2017, un rând de chei de la sediu și de la arhiva asociației. Executorul nu a ținut cont de motivațiile mele și a încheiat un proces verbal prin care a constatat că s-au îndeplinit cerințele hotărârii judecătorești de bunăvoie și că se retrage de la executarea silită. Din necunoaștere a prevederilor codului civil, privind executarea silită, am iscălit procesul verbal, deși nu eram de acord cu acest aspect, al renunțării la executare. Întrebările mele sunt :
1) se mai emite un alt document de încheiere a executării silite de către executor, sau rămâne doar procesul verbal amintit ?
2) semnătura mea, pe procesul verbal al executorului, înseamnă, implicit, că am fost de acord cu renunțarea la executare ?
3) pot contesta procesul verbal al executorului sau trebuie să aștept încheierea executării ? Ce ar trebui să conțină acestă contestare ?
4) am plătit 500 lei executorului, în data de 18.12.2017, odată cu depunerea cererii de executare. Mai pot recupera această sumă, având în vedere acea retragere de la executare ? Menționez faptul că, asociația nu a plătit sumele din somația primită în 25.01.2018, după o zi de la primire, așa cum era menționat în cuprinsul ei.
Răspunde
 11-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Un pricipiu al legislatiei noastre este ca "nimeni nu poate invoca necunoasterea legii".
1-nu se mai redacteaza alt p-v
2-da
3-nu puteti contesta p-v al executorului, deoarece a fost incheiat conform situatiei de fapt; puteti insa contesta p-v de predare-primire de care nu ati avut cunostinta la momentul respectiv
4-depinde ce contine contractul incheiat cu executorul; daca are vreo prevedere de care sa va puteti lega; puteti incerca sa recuperati o parte
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2018
Vizitator
Procesul verbal din 14.12.2017 se contestă, în 15 zile, la instanța de executare, având în vedere că a stat la baza renunțării la executare, sau urmează procedura normală a unei chemări în judecată ? Cine este partea pârâtă, având în vedere că a fost iscălit de 10-12 persoane, printre care și vechiul președinte ? Care ar fi efectul, în situația unei decizii favorabile pentru mine ? Nu am încheiat niciun contract cu executorul ; mi s-a spus că, suma plătită o voi recupera după ce debitorul va plăti cheltuielile de executare.
Răspunde
 12-02-2018
Vizitator
Care este temeiul de drept în baza căruia pot contesta procesul verbal din 14.12.2017? Semnătura mea pe procesul verbal al executorului înseamnă că am recunoscut retragerea de la executare dar și valabilitatea procesului verbal din 14.12.2017 ? Dacă da, atunci nu îl mai pot contesta și totul este încheiat !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.