Forum avocaţi > Civil

Cum pot scapa de cheltuieli de judecata?

12-02-2018

Buna ziua si multumesc antiticpat,

Cum pot scapa de cheltuieli de judecata pe care le solicita banca de la mine?
De la ce suma pot lua apartamentul?

Multumesc.
Răspunde
 13-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca ati avut calitatea de parat in procesul cu banca si ati pierdut procesul, nu puteti scapa de cheltuielile de judecata.
Nu inteleg ce vreti sa intrebati prin "de la ce suma pot lua apartamentul". Explicati, va rog, situatia de fapt.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2018

Sunt in proces cu banca pe clauze abuzive. Mi-au trantit niste cheltuieli de judecata de 5600 Euro!!!
Este in pronuntare si ma intreb, daca pierd, doamne fereste, cum scap eu de aceste cheltuieli?
Contestatia la executare se timbreaza, nu?
Eu nu am NICI UN VENIT!
Doar lucrurile din casa le poate lua. Apartamentul e ipotecat tot de ei.
Ma preocupa cum sa imi pastrez putinele bunuri - mobila - pe care le am.
Multumesc, sarut mana!
Răspunde
 15-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Valoarea cheltuielilor de judecata este foarte mare, dar instanta le poate micsora.Daca nu aveti venituri nu va poate pune poprire pe salariu, dar pot scoate bunuri la licitatie. Da, si contestatia la executare se timbreaza. Puteti vedea solutia pe scurt pe portalul instantelor de judecata.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ati solicitat reducerea cheltuielilor de judecata ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2018

Da, am solcitat, desigur dar si daca le scade, tot prost e pentru mine. Cat poate sa le scada?
Spuneti-mi va rog cum pot scapa sa nu ia mobilele din casa? Sau mai stiu eu, ce pot anume lua?
Daca voi contesta executarea, cat ar fi taxa de timbru va rog?
Multumesc, sarut mana. Ce sa fac????
Răspunde
 16-02-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Taxa de timbru se calculeaza conform OUG 80/2013. In cazul contestatiei la executare, actul normative prevede:

În cazul contestaţiei la executarea silită, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite.

Taxa aferentă acestei contestaţii nu poate depăşi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestată. În cazul în care obiectul executării silite nu este evaluabil în bani, contestaţia la executare se taxează cu 100 lei.

În cazul în care prin contestaţia la executare silită se invocă, în condiţiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedură civilă, şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului, taxa de timbru se stabileşte potrivit art. 3 alin. (1), adica, la valoare conform urmatorului graphic

Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:

a) până la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai puţin de 20 lei;

b) între 501 lei şi 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei;

c) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;

d) între 25.001 lei şi 50.000 lei - 1.355 lei + 3% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;

e) între 50.001 lei şi 250.000 lei - 2.105 lei +2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;

f) peste 250.000 lei - 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.

Insa dvs. puteti cere ajutor public judiciar, conform OUG 51/2008.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Petrescu a scris pe 16-02-2018:
Da, am solcitat, desigur dar si daca le scade, tot prost e pentru mine. Cat poate sa le scada?
Spuneti-mi va rog cum pot scapa sa nu ia mobilele din casa? Sau mai stiu eu, ce pot anume lua?
Daca voi contesta executarea, cat ar fi taxa de timbru va rog?
Multumesc, sarut mana. Ce sa fac????

Buna ziua,

Daca hotararea nu este definitiva inca, o puteti ataca cu apel doar pentru a se dispune diminuarea cheltuielilor de judecata. Suma de 5.600 EUR este usor exagerata pentru un asemenea proces daca vorbim doar de onorariul avocatial. Daca in aceasta suma se cuprinde si taxa de timbru, atunci nu pare atat de mare.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2018

Desigur ca sunetm perplexi cu totii de asa suma. E vorba de cheltuieli in fond si in apel la CAB. Nu stiu daca voi capata si recurs, as fi vrut sa capat si recurs, in caz ca solutia nu e buna pentru mine. Parerile sunt impartite, unii spun ca da, dupa legea nou aparuta vor da si recurs, altii zic ca nu vor da.
E cea mai mare casa de avocatura din Romania care apara banca.
Nu cuprinde nici o taxa de timbru. S-a mirat si judecatoarea la final cand au dat factura de onorariu si a si intrebat? Atat?
Ce sa mai zici???? Acuma, mi-e ca ma lasa si fara mobile. Dar sa speram sa nu.

Va multumesc foarte mult tuturor doamnelor dragute si foarte bine pregatite. Si cu inima mare.
Daca as avea bani, v-as angaja pe toate sa schimbam aceasta tara!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.