Forum avocaţi > Civil

Tardivitate

12-02-2018
Vizitator
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Am actionat in judecata asociatie de propietari pentru anularea unui proces verbal de adunare generala de alegeri.
Nu am avut cunostinta de actul original ci la avizier a fost expus un rezumat si la judecatorie mi-ar fi cerut actul contestat si nu puteam contesta rezumatul care mai era si nesemnat.
Partea adversa invoca exceptia tardivitatii dar eu sustin ca am introdus actiunea imediat dupa ce acel PV mi-a fost comunicat.
Legea spune ca in 45 de zile de la adoptare insa nu spune nimic despre cand anunta ei aceasta adoptare.
Stiu ca si curtea constittionala a dat o decizie in acest sens dar nu stiu daca judecatoarea va tine cont de acel argument.
Ma puteti va rog ajuta sa combat eficient aceasta exceptie? Ei nu au cum dovedi ca eu am fost la avizier sa o vad. Puteam sa fiu plecat din locuinta.
Of.
Răspunde
 13-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Puteati introduce actiunea in instanta, chiar in baza rezumatului si sa solicitati ca asociatia sa depuna procesul-verbal integral. Daca ati ales sa asteptati pana la comunicarea procesului verbal integral, puteti invoca acum, in apararea dvs. Decizia Curtii constitutionale nr. 670/2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 25 alin. (4) si ale art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Curtea Constitutionala a stabilit ca termenul de 45 zile de la adoptarea unei hotarari este neconstitutional, astfel ca art. 25 alin 4 din Legea 230/2007 ramane perfect valabil si anume, prevederea referitoare la comunicarea in scris a hotararilor adunarii generale, dupa inscrierea in registrul de procese-verbale, catre toti proprietarii. Deci termenul de 45 zile curge de la acea comunicare, nu de la adoptare. Sigur ca judecatorul din procesul dvs. va tine cont de aceasta Decizie a CC.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2018
Vizitator
Sunteti o Comoara la Forum, doamna Avocata!

Multumesc foarte mult. Am depus deja decizia la dosar.
Dar in lege spune ca 45 de zile de cand? De la adoptare? Pai daca nu au anuntat in nici un fel decat la avizier, poate eu eram plecat din tara sau in spital, doamne fereste?
Răspunde
 13-02-2018

Campina

Da, in lege este specificat 45 zile de la adoptare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2018
Vizitator
Multumesc, sarut mana.
Ati observat ca in lege nu scrie dumnealor cand afiseaza? Cum ii obliga legea sa afiseze sau sa comunice membrilor asociatiei?
Răspunde
 13-02-2018

Campina

Art. 25 alin 4 din lege, ca si altele care stabilesc obligatii pentru membrii comitetului si administrator nu are sanctiuni. Alte articole au.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.