Forum avocaţi > Civil

Dreptul la succesiune dupa vanzarea unui teren prin intelegere la notar

15-02-2018
Vizitator
Buna ziua,
Parintii mei au vandut printr-o intelegere la notar o suprafata de 4 ha de teren agricol, fara ca noi, copiii, sa stim.Nu s-au perfectat actele si, intre timp mama a decedat acum un an. Cel care a cumparat vrea sa definitiveze actele, insa este nevoit sa deschida succesiunea. Asa am aflat si eu de acest lucru. El pretinde ca a platit la acel moment si se asteapta ca si noi, copii, sa cedam dreptul nostru asupra pamantului. Eu doresc sa-mi iau ceea ce-mi revine. O pot face? Ma poate afecta in vreun fel intelegerea care au facut-o ei? In mod logic, ar trebui ca tata sa-l despagubeasca pe cel care a cumparat pentru pamantul pe care nu i-l mai poate da, insa m-ar ajuta mult raspunsul dvs., care cunoasteti legile. Multumesc
Răspunde
 15-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca s-a vandut " printr-o intelegere la notar" atunci s-a vandut perfect legal, actele intocmindu-se doar la notar. In plus, parintii puteau dispune de bunurile lor cum doreau in timpul vietii, fara ca dvs. copiii sa stiti. Nu inteleg cum s-a facut intelegerea fara a se perfecta actele. Probabil a fost vorba despre un antecontact de vanzare-cumparare. Solicitati notarului in cauza un exemplar al acelei intelegeri, daca nu stiti exact ce contine. De asemenea trebuie sa existe dovada platii. In functie de continutul acelei "intelegeri" notarul va va sfatui ce aveti de facut: daca trebuie sa cedati acea suprafata de teren, daca o puteti revendica dvs. etc. Trebuie dezbatuta si succesiunea dupa mama. Insa, ce s-a intamplat cu tatal dvs.? Pentru ca nu ati pomenit nimic de el?
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca exista o promisiune de vanzare neonorata atunci moștenitorii sunt ținuți sa o respecte.

Părinții dvs pot dispune dupa cum doresc de bunurile lor cat timp sunt in viata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.