|
19-02-2018 |
 | Silvia Vizitator |
| Buna ziua, Caut un avocat care sa ma ajute la urmatorul lucru. Intr-un testament olograf este mentionat ca tatal meu a contribuit cu bani, jumatate din suma, la achizitia unui imobil, inainte de casatoria lui cu cea de a 2-a sotie. Poate fi folosita aceasta mentiune ca proba ca jumatate din casa ii apartine? Intre timp el a decedat (primul) si a decedat si cea care a lasat testamentul in favoarea lui. Ce actiuni pot sa fac astfel incit sa demonstrez in instanta ca acest imobil (achizitionat inainte de casatoria lor) era de fapt un bun comun, intrucit a fost luat cu banii amindurora, chiar daca acum, fiind trecut doar pe numele ei, apare ca bun propriu? Multumesc. Inainte de a ma decide, as avea nevoie sa inteleg ce actiuni trebuie sa fac, ce trebuie/pot sa solicit in cererea de declansare a unui proces (impotriva cui este el?) si ce sanse sint. Am sa selectez un avocat in functie de claritatea, detalierea si onestitatea raspunsului. Cu stima. | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Contributia cu bani, jumatate din suma, reprezinta un drept de creanta si nu de proprietate. Dreptul de creanta se prescrie in termen de 3 ani. O alta posibilitate ar fi sa se considere ca detine 1/2 din acel imobil ... probabil acest lucru intentionati dvs. sa dovediti! In acest caz, ar fi indicat o actiune avand ca obiect partaj judiciar. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Silvia Vizitator |
| Problema este ca el a murit inaintea sotiei a 2-a care a decedat si ea. Asadar, exista sanse ca - in testamentul olograf mentinindu-se clar ca el a contribuit cu 1/2 din bani la achizitie, inainte de casatoria lor - sa pot eu acum sa dovedesc in instanta ca bunul era de fapt comun, si nu propriu al sotiei lui? Ce sanse sint? Si cum ar trebui sa fac cererea de chemate in judecata? Impotriva cui? Multumesc. Va rog frumos, daca puteti sa imi dati mai multe detalii. | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Trebuie vazut acel „testament”... De regula in testament se precizeaza bunurile care se lasa. Dar, testament in care sa se vorbeasca despre o suma de bani folosita la achizitionarea unui imobil nu am intalnit. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Silvia Vizitator |
| Nu este nici o problema cu testamentul. Este olograf, datat, semnat si complet. Are spatiile goale din ultima foaie hasurate cu o linie, astfel incit sa se impiedice adaugarea. Sint convins ca va fi validat de orice notar. Va asigur ca nu este nimic suspect sau in neregula cu acest testament. In el se lasa mostenire o casa in favoarea cuiva decedat la data activarii testamentului. Si se face si mentiunea ca el a contribuit cu 1/2 bani la achizitie inainte de casatorie. Nu e nimic nefiresc. Daca mi-ati putea spune intr-o forma in care sa inteleg ce trebuie facut/pasii si care sint sansele, este mai mult decit foarte probabil sa va contactez pentru a va propune sa va ocupati de caz. | |
|
|
|
20-02-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Silvia a scris pe 20-02-2018: Nu este nici o problema cu testamentul. Este olograf, datat, semnat si complet. Are spatiile goale din ultima foaie hasurate cu o linie, astfel incit sa se impiedice adaugarea. Sint convins ca va fi validat de orice notar. Va asigur ca nu este nimic suspect sau in neregula cu acest testament. In el se lasa mostenire o casa in favoarea cuiva decedat la data activarii testamentului. Si se face si mentiunea ca el a contribuit cu 1/2 bani la achizitie inainte de casatorie. Nu e nimic nefiresc. Daca mi-ati putea spune intr-o forma in care sa inteleg ce trebuie facut/pasii si care sint sansele, este mai mult decit foarte probabil sa va contactez pentru a va propune sa va ocupati de caz. Buna ziua, Mesajele dvs. nu sunt suficient de clare pentru ca cineva de pe acest site sa va ofere o solutie juridica valida. Nu este clar cine a lasat testamentul in favoarea cui, daca exista ceva mostenitori in prezent si pe cine au mostenit ei. Daca tatal dvs. a murit inaintea sotiei, testamentul este caduc in ceea ce priveste clauza in favoarea tatalui. Probabil ca dvs. doriti sa formulati un fel de actiune in constatare prin care o instanta sa constate ca tatal dvs. a avut si el jumatate din imobil. Cu toate acestea, daca imobil apartine in prezent unor mostenitori, trebuie atacat titlul lor de mostenire (certificatul de mostenitor) si apoi mers mai departe cu o actiune in pretentii. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
20-02-2018 |
 | Silvia Vizitator |
| Multumesc. Raspund. A 2-a sotie a tatalui meu a lasat testamentul in favoarea lui. Si exista si mentiunea ca el a participat cu 1/2 bani la achizitie, inainte ca ei sa se casatoreasca. El a murit primul, pe urma ea. Nu au avut copii, exista o nepoata (fiica surorii celei de a 2-a sotii). Inca nu s-a facut succesiunea, nu exista nici un certificat de mostenitor. Sper ca am clarificat. Eu incerc sa imi dau seama - si nu reusesc, este foarte probabil vina mea - daca acea mentiune in testament poate fi folosita in vreun fel, inainte de aparitia unui certificat de mostenitor, astfel incit 1/2 casa sa fie considerata ca apartinind tatalui meu - ceea ce este total moral si justificat. Si nu stiu ce sanse am intr-un proces si cit ar dura. Asadar: 1. mentiunea din testament ca el a participat cu bani la achizitie poate fi folosita ca proba ca, de fapt, casa a fost bun comun? Ce sanse sint? Ce trebuie facut? 2. cit ar putea dura acest proces? Multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |