Buna ziua, nu stiu cat de bine m-am exprimat in titlu, dar povestea este in felul urmator. In luna octombrie m-am mutat cu chirie intr-un apartament al carui proprietar locuieste in Franta si am semnat un contract de inchiriere pe 1 an cu un imputernicit al proprietarului. La data respectiva, potrivit persoanei in cauza, careia eu ii spun administrator, nu mai locuise nimeni in apartament timp de 3 luni. La semnarea procesului verbal am stabilit indescii la lumina, gaz, apa si am stabilit cum stingem facturile existente pana la acea data. Ni s-a prezentat o factura estimativa emisa in septembrie la Eon pentru curentul electric in valoare de 137 lei, valoare din care cam 80 lei era in avans potrivit indexului de consum asa ca am stabilit sa o platesc, iar luna viitoare sa beneficiez de un avans la factura. Am platit la banca la robotel 140 lei si am lasat factura administratorului, eu pastrand chitanta. In noiembrie am primit o factura curenta de -33 lei, ceea ce m-a bucurat, factura pe care era mentionat faptul ca exista o factura in sold de 134 lei, dar daca am platit intre timp sa nu luam in considerare acest sold. Nemaiavand factura platita in octombrie ci doar chitanta de 140 lei am apreciat ca despre acea factura este vorba. Stiind ca in octombrie stinsesem toate datoriile nu am luat in considerare avertismentul, si am asteptat urmatoarea factura care nu a venit nici pana astazi. In schimb, fara preaviz, in data de 20 ianuarie 2014 am fost debransati de la curent. Mentionez ca nu mi-a trecut prin cap sa ma interesez daca mai e vreo factura emisa si neplatita pentru ca stiam ca in ianuarie trebuie primita noua factura Eon, daca ultima a fost primita in noiembrie. Am intrebat la eon si nu ni s-a raspuns pentru ca nu suntem proprietari, administratorul zice ca e vina noastra si nu vrea sa mearga sa rezolve situatia. Intr-un final, dupa ce ne-am milogit practic la telefon, un reprezentant Eon ne-a informat ca exista o factura neplatita din 31 iulie si din aceasta cauza am fost deconectati. Iar aceasta datorie ar fi fost trecuta pe factura aceea de -33 lei ca factura in sold, cea pe care eu am considerat-o achitata in octombrie. Proprietarul ma acuza pe mine ca nu l-am anuntat de datorie, dar eu nu stiam de neplata acestei facturi si am luat de buna stingerea datoriilor cand m-am mutat in apartament. Acum pentru rebransare exista un intreg ritual si foarte multe taxe. Intrebarea mea este cine este vinovat si cum pot rezolva. Ca in principiu nici eu nu am stiut, sa zicem ca nici administratorul, iar cei de la Eon ne-au debransat fara nici un preaviz, cel putin nu unul primit in perioada octombrie-ianuarie si cum se poate sa poti plati o factura emisa in octombrie si sa iti ramana una pe iulie, sau asa se face? Multumesc. |
|