|
20-02-2018 |
 | Anca Marinas Vizitator |
| Buna seara, Ce valoare legala au niste inscrisuri care au fost depuse ca probe in instanta dar ele nu sunt semnate si nici stampilate de nimeni? Sunt niste hartii pe care oricine le poate face. Sunt conformate cu originalul dar nu stiu ce original daca ele au vreo valoare juridica??? seara buna! | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Dacă sunt conformate cu originalul este în regulă. Puteți să insistați ca partea să prezinte înscrisurile originale. Dacă considerați că înscisul este fals, aveți la dispoziție art. 304 - cod procedură civilă: Denunţarea înscrisului ca fals (1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină. (2) Dacă partea care foloseşte înscrisul nu este prezentă, instanţa va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoştinţă de denunţarea înscrisului ca fals, să depună originalul şi să dea explicaţiile necesare. (3) Judecătorul poate ordona prezentarea părţilor chiar şi înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată. (4) În cazuri temeinic justificate, părţile pot fi reprezentate prin mandatari cu procură specială. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-02-2018 |
| Eu nu am spus ca ar fi fals ci am intrebat ce valoare juridica au hartii care nu poarta semnatura si stampila presedintelui de asociatie si nici o semnatura. Mai nou asa sunt documentele legale emise de o persoana juridica in Romania? | |
|
|
|
21-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa cum v-a raspuns si colegul meu, puteti apela la urmatoarele texte de lege din codul de procedura civila: C pr civila Art. 286 - Regimul copiilor (2) Părţile pot să ceară confruntarea copiei cu originalul, prezentarea acestuia din urmă putând fi întotdeauna ordonată de instanţă, în condiţiile prevăzute la art. 292 alin. (2). . (4) Copiile de pe copii nu au nicio putere doveditoare. Art. 292 - Depunerea înscrisurilor . (2) Dacă înscrisul este depus în copie, partea care l-a depus este obligată să aibă asupra sa originalul şi, la cerere, să îl prezinte instanţei, sub sancţiunea de a nu se ţine seama de înscris. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-02-2018 |
| Se pare ca eu nu m-am facut inteleasa. Nu e vorba de vreun original semnat si stampilat! Originalele nu sunt semnate si nu sunt stampilate de persoana juridica. Sunt doar niste foi acolo pe care oricine poate scrie orice. | |
|
|
|
21-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am inteles exact ce spuneati, nu are rost sa va enervati pe noi (ca oricum facem munca voluntara.) Vi s-a raspuns in 2 randuri foarte clar: pentru orice hartie depusa la un dosar de catre o parte, chiar daca scrie pe ea "conform cu originalul", cealalta parte are dreptul sa ceara sa vada originalul acelei hartii. Daca partea care a certificat nu are un astfel de original, ci numai o hartie oarecare, atunci instanta va aprecia exact valoarea lor si: (4) Copiile de pe copii nu au nicio putere doveditoare. si partea le-a depus degeaba, iar pe dvs. nu va afecteaza cu nimic acele hartii. Ba, mai mult, certificand ceva ce nu exista, se poate vorbi de fals. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-02-2018 |
| Invocați în instanță aspectele pe care le-ați menționat. Instanța va aprecia în mod corespunzător forța probantă a acelor înscrisuri. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-02-2018 |
| Da, ati inteles! Au scris un text la calculator si pe asta, fara nici o semnatura sau stampila l-au prezentat ca proba in proces. Dar asta e si originalul, nu a avut niciodata vreo semnatura sau stampila. Fals dar ce fel de fals? Va dati seama ca hartia aia e facuta de oricine odata ce nu e asumata de nimeni. Si ma intreb, avocatul care a conformat, nu a vazut ca originalele sunt tot la fel, niste foi fara semnatura sau stampila? Neasumate de nimeni? Ca practic, daca nu sunt semnate si nestampilate nu sunt asumate de nimeni, nu? Te doare capul. Multumesc. | |
|
|
|
23-02-2018 |
| Tipul de act la care faceti referire nu poate exista in mod valid fara semnaturile celor care au participat. Colegii v au indicat in mod corect caile legale prin care dvs puteti sa va opuneti la administrarea acestor inscrisuri in cadrul probei cu acte. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |