Forum avocaţi > Civil

Anulare act vz uzufruct viager vanzatorii decedati

23-02-2018

Buna ziua . Doresc sa stiu daca pot ataca un act de vanzare uzufruct viager daca vanzatorii au decedat . Situatia e urmatoarea suntem 4 surori si parintii au facut un astfel de act cu una dintre surori .
Nu am vazut acel act niciodata , nu stiu ce e cuprins in el . Am vorbit cu sora care zice ca are actul si a zis ca ea e proprietara .De la mama stiu ca a facut acel act deoarece nu avea un contract clar de proprietate si a recurs la aceea vanzare pentru a putea clarifica posesia . Tot ea a zis ca dupa moartea lor sora o sa ne dea partea noastra , ceea ce nu s-a intamplat . Am tot citit despre anularea acestui act si am ajuns la concluzia ca nu se poate anula . Daca imi puteti da o idee , poate cunoasteti vreo speta, legat de suma de pe act , de achitarea ei daca pot merge pe latura aceasta .
Daca nu pot ataca pe civil acest act ma gandesc sa atac in penal , deoarece stiu clar ce acte au stat la baza intocmirii acestui act si o sa citez ca parte si notariatul care a intocmit actul .
Nu am studii in acest domeniu si momentan nu am o disponibilitate financiara ca sa imi permit angajarea unui avocat , de aceea am recurs la acest mod de a primii informatii . Va multumesc anticipat .
Răspunde
 23-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In primul rand trebuie sa vedeti actul ca sa putem aprecia asupra clauzelor acestora.

Doar parintii dvs puteau ataca acest act daca nu se indeplineau obligatiile din el (daca existau astfel de obligatii).

Dvs puteti ataca acum doar pe motiv de nulitate (daca va incadrati in ele) sau pt a demonstra ca in fapt a fost o donatie deghizata si nu o vanzare-cumparare, astfel ca - in functie de situatia concreta - una astfel de act ar fi revocabil in masura in care incalca rezerva succesorala a descendentilor.

Un astfel de dosar in instanta insa este unul costisitor si nu se pot aprecia asupra sanselor de castig caci discutam teoretic fara a cunoste actul in discutie si o serie de alte aspecte importante.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2018

Va multumesc pentru raspuns . O sa revin cu amanunte dupa ce voi reusi sa vad acel act . O sa deschid succesiune in instanta unde o sa-i cer sa depuna o copie a acelui act .
Răspunde
 23-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti scoate un extras de carte funciara, aflati nr actului si numele notarul unde a fost incheiat actul.

Faceti declaratie de acceptare a succesiunii si in calitate de succesor solicitati notarului o copie a acelui act, apoi consultati un avocat.

Si introducerea succesiunii in instanta presupune urmarea unor pasi prealabili si mai ales costuri substantiale, asa ca nu v as sfatui sa mergeti direct in instanta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.