In 1997 am cumparat un imobil nationalizat, situat in Galati, prin legea 112/1995. Ulterior, deoarece casa a fost retrocedata, ni s-a desfiintat contractul de vanzare-cumparare in 2010. Dupa desfiintarea contractului, am actionat in judecata Ministerul Finantelor pentru despagubiri la valoarea de circulatie a imobilului. In urma procesului, instanta, in data de 26.04.2012 a respins ca fiind neintemeiat capătul de cerere privind obligarea pârâtului Ministerul Finanţelor Publice la plata valorii de circulaţie a imobilului, deoarece s-a considerat ca am fost de rea credinta atat noi, cat si Primaria. Am intentat apoi o alta actiune tot impotriva Ministerului Finanţelor pentru a ni se restitui suma platita la achizitionarea imobilului, actualizata cu rata inflatiei. Totodata am declarat recurs si in subsidiar, am cerut sa ni se restituie suma platita la achizitionarea imobilului. Recursul a fost admis in parte, doar pentru restituirea sumei platite actualizata si a fost trimis spre rejudecare. Intre timp am suspendat al 2-lea proces, Ministerul Finantelor a facut cerere de repunere pe rol si a depus o intampinare prin care solicita respingerea actiunii noastre deoarece datoria s-a prescris. Noi nu ne-am mai prezentat la proces si nici nu am mai facut recurs in 2013, deoarece Tribunalul admisese recursul pentru restituirea valorii actualizate a imobilului. Instanta a dat o hotarare in favoarea Ministerului Finantelor. Cand ne-am prezentat in instanta, am avut neplacerea sa constatam ca Ministerul Finantelor a trimis o intampinare prin care cerea respingerea actiunii, deoarece s-a dat ulterior o hotarare de prescriere a datoriei. Procesul este inca pe rol si avem termen pe 15 februarie, dar din cate am inteles de la avocatul nostru, situatia actuala nu ne este favorabila. Mentionam ca suntem intr-o situatie disperata. Va multumim din suflet pentru atentia acordata cazului nostru si va rugam sa ne ajutati cu eventuale solutii si cai de atac posibile. |
|