Forum avocaţi > Civil

Sarcina nedorita

27-02-2018

M am casatorit in anul 2012 cu fosta mea sotie moment in care am decis impreuna ca nu vom mai avea copii. Amindoi am mai fost casatoriti si avem 3 copii(eu am doi si ea unu), la acel moment fosta mea sotie a fost deacord si nu si a exprimat dorinta de a mai avea copii, Ca sa ne luam masura de precautie in acest sens,in septembrie 2016 si a montat un sterilet de argint cu o garantie de 5 ani. In noiembrie 2017 fosta mea sotie mi a comunicat faptul ca este insarcinata,drept pentru care am cosultat un medic ginecolog si ne a confirmat sarcina. I am comunicat ca nu sunt deacord cu aceasta sarcina. Fostul socru mi a comunicat faptul ca au decis ca fosta mea sotie sa pastreze sarcina. Eu am hotarit sa divortez pentru faptul ca nu am fost luat in considerare,drept pentru care fostul meu socru mi a comunicat faptul ca va trebui sa parasesc domiciliul,cu o luna de pronuntarea divortului.Divortul s a pronuntat in 16 Feb.2018.la acea data fosta sotie era insarcinata in 4 luni. Intrebarea mea este,cum pot solutiona aceasta situatie legal fara a avea repercusiuni financiare in timp,deoarece eu nu doresc sa,am aceste obligatii.
Răspunde
 28-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Intrebarea dvs. este cel putin ciudata !!!!

Nu inteleg ce inseamna pentru dvs. expresia folosita „cum pot solutiona aceasta situatie legal fara a a avea repercursiuni financiare in timp” !?!?!

Considerati ca, copilul pe care il asteapta sotia, nu este al dvs. ?!?
Credeti ca nu puteti fi dvs. tatal copilului ?

Numai daca raspunsul la aceste intrebari este afirmativ, atunci nu veti putea fi obligat la plata unei pensii de intretinere datorata copilului ce se va naste.

In caz contrar, din punct de vedere legal, sunteti tatal copilului si aveti obligatia sa contribuiti la intretinerea acestuia, indiferent daca mai sunteti sau nu casatorit cu mama copilului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu aveti responsabilitatea cresterii si îngrijirii minorului doar in situatia in care - printr o actiune in tagada paternitatiii - se stabileste ca nu este copilul dvs.

In rest, interesul minorului aflat in nevoie si in imposibiltate de a se întreține singur primează dorinței dvs de a nu contribui la cresterea lui. Ba mai mult chiar legea prevede si masuri coercitive pt refuzul de a contribui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care aveti indolieli cu privire la paternitatea copilului, puteti formula o actiune in tagada paternitatii, insa daca in urma expertizei ADN va rezula ca dvs. sunteti tatal biologic al copilului, aveti obligatia legala de a plati pensie de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2018
Vizitator
Vă mulțumesc. As mai avea o întrebare dacă îmi permiteți. Care este procedura de înscriere a copilului dacă noi părinți lui suntem divorțați? Trebuie să fiu prezent la înscrierea copilului ?
Răspunde
 09-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
MVDan a scris pe 08-07-2018:
Vă mulțumesc. As mai avea o întrebare dacă îmi permiteți. Care este procedura de înscriere a copilului dacă noi părinți lui suntem divorțați? Trebuie să fiu prezent la înscrierea copilului ?

Nu trebuie sa fiti prezent la inscrierea copilului, daca nu doriti.
Mama copilului este cea care se va ocupa de acest lucru.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2018

Mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.