Forum avocaţi > Civil

Proceduri prin care sa obtin dreptul de a fi tutore al unui minor 14 ani

02-03-2018
Vizitator
Buna ziua, as dorii sa stiu si eu ce ar trebui sa fac cu privire la obtinerea legala de a fi tutor unui copil de 14 ani (eu sunt sora vitrega)? Mentionez ca mama este alcoolica si nu se intereseaza de copil intrucat nu locuiesc impreuna si nici nu ajuta la cresterea acestuia, iar tatal nu este trecut in acte pt ca nu il cunoaste nimeni. Eu locuiesc in Italia si as dorii sa iau copilul aici sa il cresc doar ca nu mi se da semnatura de catre mama. As dori sa o dau in judecata sa obtin tutela doar ca nu stiu ce ar trebuii sa fac, si cat ar costa si dura procesul. Dovezi sunt multe ca nu l-a mai Avut grija de copil de la 6 ani, copilul a fost crescut de matusa, bunica si eu, sora vitrega. Va rog sa ma ajutati, eu am 26 ani si vreau sa cresc in continuare acest copil si nu pot sa il iau langa mine, eu nu detin momentan nici un imobil si nu sunt nici casatorita dar pot sa o fac tutore si pe matusa mea daca eu nu o sa reusesc. Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Răspunde
 03-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ar trebui sa solicitati si sa obtineti in instanta decaderea mamei din exercitiul drepturilor parintesti,conform art. 508 Cod civil.Hotararea se va pronunta dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
Nu se poate preciza exact cat ar dura procesul, deoarece se fac si o serie de expertize si anchete. Onorariul avocatului se stabileste prin discutie directa.De asemenea va fi de plata si expertiza/ancheta psihosociala.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-03-2018
Vizitator
Va multumusc frumos pentru raspuns. Banuiam ca nu este asa usor sa obtin tutela unui minor, dar Cum voi ajunge in tara o sa ma interesez mai in detaliu despre acest lucru.
O zi frumoasa!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.