Forum avocaţi > Civil

Recunosterea unei hotarari judecatoresti in Romania

05-03-2018
Vizitator
Buna ziua.
Am nevoie urgent de un sfat. Am aplicat azi dimineata la consulatul romaniei din londra pentru eliberarea unui nou pasaport pentru fiica mea de 13 ani. Ea locuieste cu mine in Anglia de aproape 4 ani. De la tribunalul familiei din Anglia am o hotarare judecatoreasca definitiva in care se stipuleaza, printre altele ca nu am nevoie de acordul sau prezenta tatalui pentru eliberarea unui nou pasaport pentru fiica mea. Am explicat acest lucru in formularul de aplicatie si totul a fost ok, am obtinut programare pentru data de 16 aprilie. Dar 6 ore mai tarziu, am primit un alt email de la ei in care ma informeaza ca hotararea judecatoreasca trebuie recunoscuta si de un tribunal din Romania.
Avand in vedere rastimpul scurt pe care il am, aranjamentele de serviciu si de a gasi pe cineva sa stea cu fiica mea, timpul de asteptare si expediere, ma vad in situatia imposibila de a veni in Romania pentru a depune cererea personal. Am nevoie de aceasta recunoastere pana la data de 14 aprilie, avand in vedere ca pe 16 avem programare la consulat.
Cum pot rezolva problema fara a ma deplasa personal in Romania?
Răspunde
 05-03-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu trebuie sa veniti personal in tara, insa va puteti angaja un avocat care sa se ocupe de aceste demersuri.

Actiunea este de competenta Tribunalului Bucuresti. Este necesara sentinta cu mentiunea ca este definitiva, apostila, traducerea ei.

Din pacate insa procedura nu va fi finalizata pana pe 16 aprilie. E posibil ca pana atunci nici macar sa nu primiti termen de judecata. Si chiar daca ati primi si s ar judeca cauza, nu va fi redactata sentinta. Dupa redactarea sentintei si comunicarea ei catre parti este necesar sa treaca un termen de 30 de zile spre a ramane definitiva si a putea fi legalizata.

Nu aveti nicio alta cale decat cea descrisa anterior.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati la instanta din Romania o actiune pentru recunoasterea hotararii straine, insa procedura nu se va finaliza pana la termenul dorit de dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.