Forum avocaţi > Civil

Indiviziune/dezbaterea succesiunii

13-03-2018

Bună ziua.
În 1973 și 1975 părinții mei au murit, eu și sora mea am moștenit împreună toate bunurile imobiliare (casa de locuit, împreună cu anexele gospodărești și terenurile agricole) fără să facem iesirea din indiviziune, și un teren agricol de 2,5 ha de la un unchi care nu a avea copii și care a murit in 1969.

După decese nu am făcuut dezbaterea succesiuni. Sora mea a făcut testament unei fiice de-ale mele, ca după moartea ei să stăpânească toate bunurile de care apaține. În 2014 sora a murit subit de inimă și nu am făcut dezbaterea succesiunii.

- Ce trebuie să fac pentru a ieși din indiviziune? Și apoi dezbaterea succesiunii?
- Unde mă adresez? La instanță cu actiune de revendicare?
- Ce procent din evaluarea bunurilor imobiliare mă costă taxele la ieșirea din indiviziune și succesiune?

Vă mulțumesc!
Răspunde
 13-03-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Succesiune la notariat si partaj voluntar sau in instanta odata cu actiunea de partaj.

Nu puteti merge in instanta atata timp cat nu puteti face dovada calitatii dvs procesuale active,
respectiv pasive (calitate de coproprietar al imobilelor supuse partajului) in lipsa certificatului de mostenitor.

Ca si costuri, mai ieftin si mai rapid la notar, mai scump si mai de durata in instanta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.