Roxana a scris pe 13-03-2018: In anul 2017,luna noiembrie a avut loc divortul pe cale notariala.Custodia copilului este comuna si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare.De la divort a platit o singura data pensia alimentara, am apelat astfel la un executor judecătoresc care a spus ca daca nu este angajat cu carte de munca nu are cum sa intervină,desi eu stiu sigur ca are un loc de munca, doar ca nu este sigur ca este cu contract.Din luna decembrie a anului trecut a încetat sa mai sune sa întrebe de copil sau sa mai aibă vreo legătură cu minorul (1 an 4 luni).Întrebarile mele sunt urmatoarele , 1.Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a recupera pensia alimentara a copilui daca acesta nu este angajat cu carte de munca dar încasează un venit la acel loc de munca?si daca va fi retroactiv 2.Care sunt sansele sa castig custodia exclusiva a copilului în acest caz, unde tatăl nu este prezent si nu este interesat de copil?,tinând cont de faptul ca urmează a inscrie minorul în invatamant (crasă, grădiniță) si voi avea mereu nevoie de semnătură lui sau daca vom merge în vacanta.Multumesc Pentru recuperarea pensiei restante puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Referitor la exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, va trebui sa formulati o actiune la instanta de tutela, dovedind dezinteresul tatalui fata de minor. |