Forum avocaţi > Civil

Custodie,pensie alimentara minor

13-03-2018
Vizitator
In anul 2017,luna noiembrie a avut loc divortul pe cale notariala.Custodia copilului este comuna si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare.De la divort a platit o singura data pensia alimentara, am apelat astfel la un executor judecătoresc care a spus ca daca nu este angajat cu carte de munca nu are cum sa intervină,desi eu stiu sigur ca are un loc de munca, doar ca nu este sigur ca este cu contract.Din luna decembrie a anului trecut a încetat sa mai sune sa întrebe de copil sau sa mai aibă vreo legătură cu minorul (1 an 4 luni).Întrebarile mele sunt urmatoarele , 1.Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a recupera pensia alimentara a copilui daca acesta nu este angajat cu carte de munca dar încasează un venit la acel loc de munca?si daca va fi retroactiv 2.Care sunt sansele sa castig custodia exclusiva a copilului în acest caz, unde tatăl nu este prezent si nu este interesat de copil?,tinând cont de faptul ca urmează a inscrie minorul în invatamant (crasă, grădiniță) si voi avea mereu nevoie de semnătură lui sau daca vom merge în vacanta.Multumesc
Răspunde
 14-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Executorul poate să continue executarea și să identifice dacă debitorul are bunuri, dar probabil a făcut asta deja. Dacă nu are bunuri urmăribile, bani în conturi și nu este angajat legal, nu prea are executorul ce să execute.

Puteți să solicitați autoritatea părintească exclusivă având în vedere dezinteresul, dar depinde și de situația de fapt existentă la momentul divorțului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 13-03-2018:
In anul 2017,luna noiembrie a avut loc divortul pe cale notariala.Custodia copilului este comuna si fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare.De la divort a platit o singura data pensia alimentara, am apelat astfel la un executor judecătoresc care a spus ca daca nu este angajat cu carte de munca nu are cum sa intervină,desi eu stiu sigur ca are un loc de munca, doar ca nu este sigur ca este cu contract.Din luna decembrie a anului trecut a încetat sa mai sune sa întrebe de copil sau sa mai aibă vreo legătură cu minorul (1 an 4 luni).Întrebarile mele sunt urmatoarele , 1.Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a recupera pensia alimentara a copilui daca acesta nu este angajat cu carte de munca dar încasează un venit la acel loc de munca?si daca va fi retroactiv 2.Care sunt sansele sa castig custodia exclusiva a copilului în acest caz, unde tatăl nu este prezent si nu este interesat de copil?,tinând cont de faptul ca urmează a inscrie minorul în invatamant (crasă, grădiniță) si voi avea mereu nevoie de semnătură lui sau daca vom merge în vacanta.Multumesc

Pentru recuperarea pensiei restante puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Referitor la exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, va trebui sa formulati o actiune la instanta de tutela, dovedind dezinteresul tatalui fata de minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.