Ionela a scris pe 19-03-2018: Buna ziua... Am 16 ani și as dori sa va întreb.. Ceva foarte important pentru mine.... Am plecat de acasă în urma cu 2 săptămâni din cauza tatălui meu vitreg și a mamei mele... O sa va spun poveste pe scurt.... Tatăl meu natural este un om alcoolic care ma batea și ma trimitea după țuică noapte.... Nu am mai suportat certurile din casa și am plecat la mama și la concubinul ei.... Pt ca am crezut ca va fii mai bine pentru mine.... Dar m.am înșelat... Tatăl meu vitreg venea dezbrăcat în fata mea și încerca să mă violeze cu mama în cameră iar mama mea nu făcea nimic în privința asta... Atunci am decis să plec de acasă și să mă mut la prietenul meu... Mama atunci a sunat poliția a venit politia și mau întrebat dacă vreau să mă duc acasă.... Și le-am spus că nu... Atunci ei au vrut să mă trimită la un centru de plasament.... Mau luat de la prietenul meu și mai dus la centru.... Acolo eu am început să plâng... Și am decis să mă întorc acasă la mama mea.... În seara aceea mama mea.... Mă făcut în toate felurile.... A vrut să mă bată.... (tatăl meu vitreg ne fiind acasă) a doua zii... Tatăl meu mă izgonit din casă lui.... Ne având unde să mă duc... M-am întors la prietenul meu... Acolo imediat cum am ajuns a venit și protecția copilului... Au făcut demarare care erau necesare și au decis sa ma lase sa stau la prietenul meu.... Vreau sa va întreb... Și vreau un răspuns care sa ma poată ajuta.... Pt ca nu știu ce trebuie sa fac... Dacă eu cu prietenul meu eu fiind minora și el fiind major am întreține relații sexuale cu voința mea bine înțeles.... Și să zicem că aș rămâne însărcinată... Ce ar putea patii prietenul meu.... Îl poate baga la pușcărie...?? Sau pe mine să mă bage într-un centru de plasament...??? Și dacă eu nu vreau să mă mai duc la școală fiind clasa a 9 ce se poate întâmpla?... Vă rog să îmi răspundeți cât puteți de normal.... Pentru că vreau să știu la ce să mă aștept.... Mulțumesc foarte mult pentru înțelegere ☺️ Buna ziua, In primul rand ar trebui sa iti termini scoala, macar cele 10 clase. Apoi, ar trebui sa te gandesti, ca totusi nu este bine ca la 16 ani sa faci un copil. Corpul tau inca nu este ajuns la maturitatea necesara /optima pentru a duce o sarcina cu bine si a face un copil sanatos. Ar fi indicat sa mai astepti, pentru acest lucru, macar 2 ani. In ceea ce priveste optiunea de a face sex cu prietenul tau, aceasta iti apartine. Daca este de buna-voie, nu te poate condamna nimeni. Daca conditiile de locuit la prietenul tau sunt cu mult mai bune decat in centrul de plasament sau la parinti, atunci este optiunea ta sa ramai acolo. |
In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com |
|
|