Forum avocaţi > Civil

Impartirea bunurilor in timpul casatoriei

20-03-2018

Buna ziua! Sunt casatorita de noua ani. Am 2 intrebari:
1. Se poate face un act la notar prin care sa renunt la toate drepturile asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei in cazul in care EU intentez divort?
2. In cazul unui bun dobandit prin donatie, daca cel care a primit donatia decedeaza, ce se intampla cu bunul respectiv? Se intoarce in proprietatea donatorului, respectiv, a mostenitorilor acestuia? Sau revine mostenitorilor decedatului care a primit bunul prin donatie?
Multumesc
Răspunde
 20-03-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Geo Geo a scris pe 20-03-2018:
Buna ziua! Sunt casatorita de noua ani. Am 2 intrebari:
1. Se poate face un act la notar prin care sa renunt la toate drepturile asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei in cazul in care EU intentez divort?
2. In cazul unui bun dobandit prin donatie, daca cel care a primit donatia decedeaza, ce se intampla cu bunul respectiv? Se intoarce in proprietatea donatorului, respectiv, a mostenitorilor acestuia? Sau revine mostenitorilor decedatului care a primit bunul prin donatie?
Multumesc

Buna ziua,

Prima intrebare nu este clara. Chiar si asa, nu se poate ca printr-o declaratie la notar sa renutati la dreptul de proprietate asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Puteti sa faceti acest lucru doar in cadrul unui partaj notarial ori judiciar (in fata instantei). Prin cererea de divort puteti solicita si sa faceti partajul bunurilor din casatorie, iar cu aceasta ocazie puteti spune ca nu aveti pretentie la bunurile dobandite in timpul casatoriei si sa fie toate atribuite catre celalalt sot.

Daca dvs. intentati divort, iar sotul in cadrul dosarului de divort cere partajul, dvs. puteti sa dati o declaratie la notar prin care sa spuneti ca sunteti de acord cu partajul in sensul ca nu aveti pretentii. Aceasta declaratie o puteti face si verbal in fata instantei ori in scris printr-o intampinare la cererea de partaj.

Referitor la cea de-a doua intrebare, prin donatie bunul intra in proprietatea celui care a primit donatia. In situatia in care acesta decedeaza, bunul se va transmite catre mostenitorii sai; nu se va intoarce la donator.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2018

Sa va explic mai pe larg.
1. Nu se pune problema vreunui divort acum. Sotul meu vrea sa cumpere o proprietate. Eu nu vreau sa am niciun drept asupra acesteia. Ce putem face?
2. Actul de donatie are aceeasi valoare ca un contract de vanzare-cumparare? Adica donatorul se poate razgandi ulterior si poate sa il atace in instanta? Sau mostenitorii donatorului pot ataca in unstanta? Sau in cazul decesului persoanei care a primit donatia, donatorul sau mostenitorii donatorului pot ataca in instanta?
Sotul meu urmeaza sa primeasca, prin donatie, o proprietate. Vreau sa stiu ce drepturi am eu si cei 2 copii ai nostri asupra proprietatii in timpul vietii sotului dar si in cazul decesului sau. Va multumesc
Răspunde
 20-03-2018

Ma puteti lamuri, va rog frumos?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.