Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Adeverinta de proprietate teren Legea 18/1991 lipsa titlu de proprietate!

26-01-2014
Vizitator
Buna ziua! Bunica mea in anul 1991 potrivit legii 18/1991 a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 0,26 ha, ocazie cu care in baza unei hotarari ale comisiei judetene i s-a recunoscut dreptul de proprietate si i s-a eliberat o adeverinta de proprietate pe care o am in original. Nu i s-a eliberat titlul de proprietate iar in anul 1995 a decedat. Am cerut o opinie primariei depunand o copie a acestei adeverinte ocazie cu care mamei mele, care este unica mostenitoare, i s-a raspuns ca adeverinta de proprietate a fost valabila pana in anul 1994 cand printr-o alta hotarare a comisiei judetene a fost anulata fiind necesara o alta cerere prin care bunica trebuia sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate insa aceasta cerere nu a fost formulata intrucat nimeni nu i-a adus la cunostinta bunicei mele ca prima cerere nu mai este valabila si trebuie sa depuna alta cerere avand in vedere ca anexa cu nr. 20 in care aparea si numele bunicei mele-din prima hotarare emisa in anul 1991, nu a mai fost luata in calcul cu ocazia reverificarilor procedurilor de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 1994. Cum poate mama mea intra in posesia terenului avand in vedere ca nu se mai poate face alta cerere de reconstituire a dreptului de proprietate intrucat bunica a decedat. Am cerut o opinie de la prefectura/comisia judeteana de fond funciar insa nu a venit raspunsul fiind inca in termenul de 30 zile conform OG 27 legea petitiilor. Dupa parerea mea s-a respectat procedura prealabila de depunere a cererii de reconstituire a dreptului de proprietate si in intervalul 1991 si 1994 nu a fost intocmita documentatia de catre comisia locala spre a fi inaintata la comisia judeteana in vederea avizarii si eliberarii titlului de proprietate. Cum se poate ca in anul 1991 bunicei mele sa i se recunoasca dreptul de proprietate eliberandu-i-se o adeverinta care mentioneaza
"prezenta adeverinta atesta dreptul de proprietate asupra suprafetei de teren si este valabila pana la eliberarea titlului de proprietate" iar in anul 1994 sa nu mai fie valabil acest drept? Se poate apela la instanta de judecata eventual printr-o actiune si care ar fi ea si daca da care ar fi sansele de castig? Mama mea nu stie unde ar putea fi acest teren nu are proces verbal de punere in posesie! Am nevoie de o parere cat mai urgenta!
Va multumesc!
Răspunde
 12-02-2014
Bucuresti

categoric, solicitati primariei sa va puna in posesie si sa va elibereze titlul de proprietate.

Răspunde
 12-02-2014
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns! Mentionez ca in cererea adresata primariei eu am solicitat printre altele si intocmirea documentatiei privind eliberarea titlului de proprietate insa raspunsul a fost ca adeverinta eliberata in anul 1991 nu mai e valabila intrucat a fost emisa o alta hotarare a Comisiei Judetene de Fond Funciar, in anul 1994, care abroga fosta hotarare a aceleasi comisii din anul 1991 si in anul 1994 trebuia ca bunica mea sa formuleze o alta cerere in temeiul art. 10 din Legea 18/1991 ( terenurile care au intrat in administrarea primariilor si nu a CAP-urilor) cerere care nu a fost gasita. Rugamintea este daca puteti sa imi comunicati care este actiunea care trebuie sa o formulez, in instanta de fond funciar, ce costuri implica si eventual ce documente sa depun avand in vedere ca mama mea, unicul mostenitor nu are decat adeverinta de proprietate, in orginal, si certificatul de mostenitor? Daca considerati ca actiunea din instanta este admisibila si avem sanse de castig, eu ma angajez sa apelez la serviciile dvs.! Va multumesc! O seara placuta!
Cu stima,
Florin S.
Răspunde
 13-02-2014
Bucuresti

Ramine la aprecierea Dv

Răspunde
 18-05-2014
Vizitator
tatal meu a decedat in 2012 si avea titlu de proprietate pe 700mp intratravilan adica casa constructi curte unde ca vecini sunt , drum national, ilie ,gigi si cfr ,mai are pe titlu de proprietate si 60mp extravilan,gradina .unde are ca vecini pe ilie ,vasile rest proprietate tata cei700mp si zona cfr.Cum este posibil ca vasile sa vanda altcuiva o bucata din cei 700mp pe care tatal meu avea si avem in continuare titlu de proprietate.Vasile are o parcela de 22ari vecina cu proprietatea tatalui meu dar nu in cel intravilan ci in cel extravilan.Vasile are mostenire acea bucata de pamint de la tatal sau dar nu are titlu de proprietate pe el are doar un proces verbal de punere in posesie eliberat de primarie in 2012.Va rog frumos indrumatima ca nu stiu ce am de facut .Vasile a luat toata curtea tatalui meu si avanduto altcuiva.Va multumesc.
Răspunde
 28-05-2015
Vizitator
buna seara,am o problema de mostenire,pot solicita adeverinta de proprietate cu certificat de mostenitor daca tatal meu nu a mai apucat sa solicite caci a decedat?este decedat de 15 ani,a mostenit de la tatal sau divortat o casa impreuna cu sorasa care e decedata de 7 ani iar ea a cedat partea ei si el a avut rol agricol si casa pe numele lui,.noi mostenitorii lui putem cere la primarie aceea adeverinta./va multumesc mult
Răspunde
 07-06-2015
Vizitator
buna ziua,am o problema cu mostenirea,am mostenit o casa la tara dar tata nu a mai apucat sa ceara titlul de proprietate pe bunuri,el are rolul si teren trecut pe nume,pot solicita eu o adeverinta de proprietate la primarie in numele lui?A locuit cu tatal sau de la 3 ani tatal fiind divortat,dupa moartea lui cei 2 copii au mostenit bunurile dar unul a cedat partea prin intelegere la primarie si rolul si teren au fost trecute pe un singur nume al fiului(tatal meu)fiica construind o casa pe terenul mamei .Ei fiind in viata au vandut bunurile mamei si casa respectiva. Iar mostenitorul a facut act pe 1/2 din casa care o am eu ca mostenire caci a ramas doar cu terenurile.Ce acte trebui sa cer de la primarie ,ca e comuna mica si nu stiu ce sa cer pt a dovedi ca el e proprietar de 30 de ani aproape.Va multumesc.
Răspunde
 11-10-2016
Vizitator
Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca mai pot cere eliberarea titlului de propietate pt un teren dobandit de catre parinti mei prin contract de vanzare cumparar incheiat in anul 1960.Mentionez ca pt terenul respectiv are eliberat titlu de propietate o alta persoana.
Răspunde
 24-10-2016
Vizitator
Buna seara,
Am si eu o situatie legata de titlul de proprietate. Pe titlu sunt trecuti cei 4 mostenitori ai bunicului meu (tatal meu decedat in 2005 nu a vazut titltul) si apar doua greseli, prima este greseala de prenume la tatal meu in loc de Gheorghe este trecut George iar a doua greseala la vecinatatea din spatele casei apare trecut ca si vecin chiar tatal meu. Intrebarea mea este ce demersuri sa fac pentru a remedia greselile si cui sa m-a adresez. Mentionez faptul ca este in viata doar mama mea. Nu s-a realizat succesiunea deocamdata. Va mulțumesc anticipat.
Răspunde
 25-02-2017
Vizitator
Cu respect va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare . O adeverinta de proprietate emisa pe numele unei persoane in anul 1991 in baza legii 18/ 1991 in ce conditii se poate anula acum in 2017 ? si de catre cine ?
Răspunde
 18-10-2018
Vizitator
Buna ziua. Va rog putin ajutor . Socrul meu are o casa si un teren pe care l- a primit de la parinti in baza inscrierii la rol . Mentionez ca a platit impozit . Cum se poare obtine un titlu de proprietate in vederea dezbaterii succesiunii ,(soacra mea a decedat). Multumesc
Răspunde
 07-11-2018
Vizitator
Buna ziua, si am o speta de fond funciar. Pe data de 27.10.2018 la dosarul deschis la Tribunalul din Craiova, am primit sentinta cu drept apel ca respinge actiunea ca fiind neintemeiata.
Pe scurt este asa.
In 1991 mama mea care a decedat in 1996 face cerere la Primaria Dolj impreuna cu fratii dansei si se da un titlu de proprietate pe o suprafata de 6,33 ha pentru toti fratii. In 2000 fratele mamei la reconstituirea dreptului de proprietate,pentru diferenta de 23 ha este pus in posesie direct , dar titlurile sunt facute doar pe numele dansului desi conform primului titlu se cunosteau mostenitorii. Eu am facut cerere de anulare in parte ale aceste titluri deoarece conform primului titlu si mama are drept in continuare dupa terenurile care au apartinut tatalui sau, respectiv bunicului meu conform primului titlu emis. Instanta mi-a respins cererea avand drept de recurs in 30 de zile.
Mentinez ca nici o institutie nu au transmis nici un act desi instanta i le-a cerut: primariei, perfectura, etc. pentru a demonstra cum s-au dat terenurile respective.
Am aflat vineri de la Primariei, registrul agricol ca nu au primit plicul cu cererea de la tribunal pe ce baza au dat terenurile. Mi-a spus dl. de la registrul agricol. ca mama apare la ei in procesul verbal de inregistrare pe 3.09.1991 cu cererea nr. 4, si fratii dansei au numarul 2 si 3 si ca cererea este facuta pentru toate cele 30 ha pe care le-a detinut bunicul meu, respectiv tatal dansei conform dovezii de la arhiva nationala.
Atunci pe prima lege s-a dat doar 10 ha si lor conform primului titlu i s-au dat 6,33 ha la toti 3. Ulterior mama a decedat in 1996 si tata in 1997 si unchiului meu conform legii din 2000 i s-au dat restul de teren doar lui.
Credeti ca am sanse de castig de cauza? Mama nu are drept si la diferenta de pamant ramasa sau doar fratele saul?
Va multumesc din suflet pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Răspunde
 08-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Slivneanu2001 a scris pe 07-11-2018:
Buna ziua, si am o speta de fond funciar. Pe data de 27.10.2018 la dosarul deschis la Tribunalul din Craiova, am primit sentinta cu drept apel ca respinge actiunea ca fiind neintemeiata.
Pe scurt este asa.
In 1991 mama mea care a decedat in 1996 face cerere la Primaria Dolj impreuna cu fratii dansei si se da un titlu de proprietate pe o suprafata de 6,33 ha pentru toti fratii. In 2000 fratele mamei la reconstituirea dreptului de proprietate,pentru diferenta de 23 ha este pus in posesie direct , dar titlurile sunt facute doar pe numele dansului desi conform primului titlu se cunosteau mostenitorii. Eu am facut cerere de anulare in parte ale aceste titluri deoarece conform primului titlu si mama are drept in continuare dupa terenurile care au apartinut tatalui sau, respectiv bunicului meu conform primului titlu emis. Instanta mi-a respins cererea avand drept de recurs in 30 de zile.
Mentinez ca nici o institutie nu au transmis nici un act desi instanta i le-a cerut: primariei, perfectura, etc. pentru a demonstra cum s-au dat terenurile respective.
Am aflat vineri de la Primariei, registrul agricol ca nu au primit plicul cu cererea de la tribunal pe ce baza au dat terenurile. Mi-a spus dl. de la registrul agricol. ca mama apare la ei in procesul verbal de inregistrare pe 3.09.1991 cu cererea nr. 4, si fratii dansei au numarul 2 si 3 si ca cererea este facuta pentru toate cele 30 ha pe care le-a detinut bunicul meu, respectiv tatal dansei conform dovezii de la arhiva nationala.
Atunci pe prima lege s-a dat doar 10 ha si lor conform primului titlu i s-au dat 6,33 ha la toti 3. Ulterior mama a decedat in 1996 si tata in 1997 si unchiului meu conform legii din 2000 i s-au dat restul de teren doar lui.
Credeti ca am sanse de castig de cauza? Mama nu are drept si la diferenta de pamant ramasa sau doar fratele saul?
Va multumesc din suflet pentru amabilitatea de a-mi raspunde .

Buna ziua,
din cele aratate de dvs. ar trebui sa aveti sanse.
Dar, conteza foarte mult cum a fost formulata cererea la instanta, ce temei juridic a fost precizat. De asemenea conteaza foarte mult motivarea instantei de fond.
In apel trebuie demontate motivarea instantei de fond.
Va recomand ca macar cererea de apel sa va fie redactata de un avocat, daca nu aveti resurse financiare pentru a angaja un avocat sa va reprezinte in tot procesul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Magda48 a scris pe 18-10-2018:
Buna ziua. Va rog putin ajutor . Socrul meu are o casa si un teren pe care l- a primit de la parinti in baza inscrierii la rol . Mentionez ca a platit impozit . Cum se poare obtine un titlu de proprietate in vederea dezbaterii succesiunii ,(soacra mea a decedat). Multumesc

Buna ziua,
Numai printr-o hotarare judecatoreasca.
situatia este destul de complicata; prima data va trebui sa obtineti titlul de proprietate si apoi veti putea dezbate succesiunea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.