Forum avocaţi > Civil

Drepturi de proprietate

20-03-2018

1. Sotul meu urmeaza sa cumpere o proprietate. Eu nu vreau sa am niciun drept asupra acesteia, desi suntem casatoriti legal de opt ani. Cum putem proceda? Poate face actul de vanzare-cumparare doar pe numele lui? In cazul in care acest lucru este posibil, adica el sa fie unicul proprietar, ce se intampla cu proprietatea dupa moartea lui? Avem si 2 copii.
2. Sotul meu urmeaza sa primeasca o alta proprietate prin donatie.
Actul de donatie are aceeasi valoare cu cel de vanzare-cumparare?
Donatorul se poate razgandi ulterior? El sau mostenitorii sai poate ataca actul?
Ce drepturi am eu si cei doi copii asupra bunului primit prin donatie in timpul vietii sotului? Dar dupa moartea acestuia?
Răspunde
 20-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Un bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun.Sotul poate cumpara bunul doar pe numele lui, insa dupa deces, bunul revine mostenitorilor legali: sotia si copiii. De asemenea, in cazul unui eventual divort, bunul se imparte intre cei doi soti, in functie de contributia lor la dobandirea bunului.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Geo Geo a scris pe 20-03-2018:
1. Sotul meu urmeaza sa cumpere o proprietate. Eu nu vreau sa am niciun drept asupra acesteia, desi suntem casatoriti legal de opt ani. Cum putem proceda? Poate face actul de vanzare-cumparare doar pe numele lui? In cazul in care acest lucru este posibil, adica el sa fie unicul proprietar, ce se intampla cu proprietatea dupa moartea lui? Avem si 2 copii.
2. Sotul meu urmeaza sa primeasca o alta proprietate prin donatie.
Actul de donatie are aceeasi valoare cu cel de vanzare-cumparare?
Donatorul se poate razgandi ulterior? El sau mostenitorii sai poate ataca actul?
Ce drepturi am eu si cei doi copii asupra bunului primit prin donatie in timpul vietii sotului? Dar dupa moartea acestuia?

Sotul dvs. poate introduce o clauza in contractul de vanzare cumparare, prin care sa specifice provenienta banilor (fonduri proprii). In cazul decesului, bunul revine mostenitorilor legali, adica sotiei supravietuitoare si copiilor.
In ceea ce priveste donatia, aceasta poate fi revocata pentru ingratitudine sau pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul. Donatia poate sa prevada o intoarcere a bunurilor daruite.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2018

Inteleg ca in actul de donatie se poate specifica daca bunul donat se mosteneste de catre mostenitorii celui care a primit donatia sau daca se intoarce la cel care a donat?
Si daca nu se specifica nicio clauza despre obligatiile celui care primeste donatia, donatorul se mai poate razgandi?
Răspunde
 20-03-2018

Si in cazul in care, la cumpararea bunului, sotul introduce clauza prin care specifica ca a cumparat cu fonduri proprii, eu nu am niciun drept asupra bunului, in urma unui divort?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.