Geo Geo a scris pe 20-03-2018: 1. Sotul meu urmeaza sa cumpere o proprietate. Eu nu vreau sa am niciun drept asupra acesteia, desi suntem casatoriti legal de opt ani. Cum putem proceda? Poate face actul de vanzare-cumparare doar pe numele lui? In cazul in care acest lucru este posibil, adica el sa fie unicul proprietar, ce se intampla cu proprietatea dupa moartea lui? Avem si 2 copii. 2. Sotul meu urmeaza sa primeasca o alta proprietate prin donatie. Actul de donatie are aceeasi valoare cu cel de vanzare-cumparare? Donatorul se poate razgandi ulterior? El sau mostenitorii sai poate ataca actul? Ce drepturi am eu si cei doi copii asupra bunului primit prin donatie in timpul vietii sotului? Dar dupa moartea acestuia? Sotul dvs. poate introduce o clauza in contractul de vanzare cumparare, prin care sa specifice provenienta banilor (fonduri proprii). In cazul decesului, bunul revine mostenitorilor legali, adica sotiei supravietuitoare si copiilor. In ceea ce priveste donatia, aceasta poate fi revocata pentru ingratitudine sau pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul. Donatia poate sa prevada o intoarcere a bunurilor daruite. |