Forum avocaţi > Civil

Titlu de proprietate lipsa !!

20-03-2018

buna ziua!!!...am urmatoarea intrebare !!

cum as putea sa procur un duplicat dupa un titlu de proprietate !!???

am urmatoarea situatie : tatal meu si fratele lui detin un teren de 1.5 hectare teren arabil.... in anul 2000 sa facut un act de partaj intre ei in care se specifica fiecare ce teren are... adica : tata 50 ari si fratele lui 1 hectar !!!

amandoua terenurile au fost date in arenda.......arendasul acum un an a cumparat de la fratele sau hectarul pe care il detinea !!!

acum cateva zile arendasul a venit sa-i vanda si tata terenul de 50 arii!!

problema este ca tata nu mai are titlu de proprietate in original....!! are o copie xerox si actul de partaj in original !!

noi terenul nu vrem sa il vindem deocamdata ......vrem sa il intabulam si dupa acea sa fac un act de intretinere intre tata si mine !!!

problema este ca fratele lui spune ca nu e la el titlu de prop original !!

oare cum zmeu a vandut el hectarul lui acum un an prin notar arendasului fara titlu original !!!!

de unde pot scoate un duplicat legal pt titlul acela de propietate...care sa il folosesc la intabulare si ulterior la contractul de intretinere intre mine si tata !!! ?????????????

am banuiala ca fratele lui a dat titlu original arendasului dupa tranzactia intre ei.... nemai fiind alt teren in afara terenului tatalui.... si acum arendasul dupa cum vad stie ca eu nu mai am titlu original si ma preseaza sa ii vand cele 50 ari....!!!!

precizez ca tata are probleme de sanatate si nu e deplasabil....probabil va trebui facuta si o procura !!!!

inca o data va rog sa-mi spuneti cum pot intra in posesia unui duplicat al titlului...cu care sa fac intabularea si ce mai e de facut !!!
Răspunde
 20-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Un duplicat de pe un act se elibereaza doar de catre institutia care a eliberat originalul. Adresati-va primariei din localitatea de unde s-a eliberat originalul.
Cotoarele titlurilor de proprietate eliberate se afla in arhiva OCPI judeteana, dar titlul a fost eliberat de catre primarie.
Pe de alta parte, numeni nu va poate obliga sa vindeti ceva, chiar daca nu mai aveti originalul vreunui act.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2018
Vizitator
multumesc mult pt raspuns !!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.