Forum avocaţi > Civil

Cum sa obtin actul de nastere

23-03-2018

Am plecat din tara cu parintii in 1970, cind aveam 15 ani, si locuiesc in de atunci in America. Scuzati ca nu stiu bine limba ca sa ma adresez formal.
Am obtinut un Certificat de Nastere de la Poiesti in 2013 pe care spune ca ACTUL oficial de nastere este inregistrat la o sectie speciala (am numerul & data acestui act).
Cum pot sa-l obtin? Multumesc.
VM
Răspunde
 23-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Prin procură specială pe care trebuie să o dați unei persoane din România.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2018
Vizitator
Multumesc de respuns, dar am ZERO familie in Romania... Trebuie sa vad ce alta posibilitate exista.
Răspunde
 24-03-2018
Vizitator
Procura i-o puteti face inclusiv unui avocat - este o practica destul de frecventa pentru romanii fara rude in tara sau care pur si simplu nu se inteleg atat de bine cu ele incat sa-si "permita" sa le solicite un astfel de serviciu. Evident ca este vorba de un serviciu care trebuie platit avocatului, dar aici avocatii nu sunt atat de scumpi ca in America :)
Răspunde
 24-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să mandatați un avocat din țară printr-o procură specială.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vianna M a scris pe 23-03-2018:
Multumesc de respuns, dar am ZERO familie in Romania... Trebuie sa vad ce alta posibilitate exista.

Daca nu aveti cunostiinte in tara, va puteti angaja un avocat, iar acesta printr-o procura speciala va poate reprezenta interesele.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-03-2018

Multumesc la toti care m-au sfatuit. Deci trbuie sa gasesc un avocat din Ploiesti - fiindca de acolo trebuie ridicat certificatul - si acest avocat/a imi va face procura pe care eu a semnez, autentichez aici semnatura & trimit inapoi. Nu trebuie mult facut fiindca eu am deja numarul si data actului pe care trebuie sa-l ridice (e de fact pe certificatul care l-au trimis prin Ambasada. doar trebuie cineva sa-l ridice and trimite prin posta. Puteti recomanda pe cineva ca sa aflu cit costa?
Răspunde
 26-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vianna M a scris pe 26-03-2018:
Multumesc la toti care m-au sfatuit. Deci trbuie sa gasesc un avocat din Ploiesti - fiindca de acolo trebuie ridicat certificatul - si acest avocat/a imi va face procura pe care eu a semnez, autentichez aici semnatura & trimit inapoi. Nu trebuie mult facut fiindca eu am deja numarul si data actului pe care trebuie sa-l ridice (e de fact pe certificatul care l-au trimis prin Ambasada. doar trebuie cineva sa-l ridice and trimite prin posta. Puteti recomanda pe cineva ca sa aflu cit costa?

Pentru a va alege un avocat, puteti intra pe site-ul Baroului Prahova, la sectiunea Tabloul Avocatilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-03-2018

Am facut asa cum m-ati sfatuit. Dar am totusi probleme:

Din cei 600 de Prahova avocati multi nu au posta electronica (email). Din cei care au, la multi am scris dar majoritatea n-au raspuns. Citiva doar au raspuns zicind "Eu nu ma ocup de asta.". Eu nu inteleg limba Romana bine, in special jargonul legal, deci comunicatiile initiale trebuie sa fac in scris, cu ajutor de la Google Translate.

Am scris deasemenea la Baroul Prahova (tre zile acum). Am intrebat daca poate sa-mi dea doi trei avocati din Ploiesti (sau vicinitate) care se ocupa de asa ceva. Nice un raspuns de la ei.

Acum nu stiu ce altceva sa mai fac. Poate cineva sa ma ajute intr-un fel sau altul ... sugestii?
Răspunde
 29-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți mandata un avocat din București dacă vă este mai ușor să-l găsiți, iar distanța dintre București și Ploiești nu este mare.

Puteți suna direct avocați din Ploiești, pe care îi găsiți și pe site-ul acesta la linkul de mai jos (unde sunt menționați avocații din Baroul Prahova).

https://avocatro.net/avocati-baroul-prahova/

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-03-2018
Vizitator
Multumest de raspuns, dar, după cum am scris mai sus, este dificil pentru mine să înțeleg oamenii de pe telefon. Am nevoie de Dictionar sau Google Translate, deci trebuie facute in scris.
Răspunde
 04-04-2018

Pina acum, Baroul Prahova nu mi-a respuns la email. Eu am scris la ambele adrese de Yahoo si Gmail. Stiu ca ce-am nevioe eu poata sa faca oricine cu o procura autorizata de aici - forme se gases pe internet si nu-i munca multa - deci imi inchipui ca pentru ei chestiunea mea este o pierdere de timp care nu le face bani. Pentru mine e un pacat mare pentru ca asa putin effort ar fi facut cunoscut 64 de ani de secrete si minciuni ...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.