Forum avocaţi > Civil

Cadastru eronat

10-04-2018
Bucuresti

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,impreuna cu sotia detin un imobil cadastrat in anul 2004,construit in anul 1958.In anul 2004 mama mea mi a vandut mie si sotiei apartamentul de la masnarda imobilului cu cota indiviza din teren,subsol si casa scarii,(la cadastrare a fost dezmembrat imobilul in parter si mansarda) 2 proprietati.Dupa decesul mamei am facut actele( succesiunea) in asa fel incat acum fiecare din noi detine 50% din parter si 50% din etaj.Nu intru in amamnunte,intrucat nu aici este problema.Problema a fost cand am realizat diferentele si omisiunile din cadastru,astfel
-La mansarda exista un balcon care nu este trecut ca si suprafata in cadastru
-La parter exista o terasa care este desenata in cadastru,dar nu este declarata cu nici o suprafata si nici nu figureaza in succesiune,nici in actele de proprietate(aceasta fiind facuta dupa cadastrul gresit.
-La subsolul locuintei suprafata desenata in cadastru este mult mai mica decat realitatea,astfel subsolul locuintei are aproape 43 m.p si acesta este trecut cu aproximativ 21 m.p
La cadastru mi se cer acte doveditoare asupra diferentelor,adica autorizatie de constructie sau act de proprietate din care sa reiasa realitatea.Acum am refacut masuratorile cadastrale,dar se cer lamuriri si nu am cum dovedi pentru a corecta cadastrul si cartea funciara.
Răspunde
 10-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Cei de la OCPI nu modifica nimic in cartea funciara daca nu exista un act administrativ sau notarial prin care sa se certifice modificarile aduse constructiei.
In mod normal, orice modificare a unui imobil trebuie sa se reflecte intr-o autorizatie de construire/modificare a constructiei. In practica, insa, intrucat proprietarii fac modificari fara a solicita aceste autorizatii. Problema se iveste atunci cand intr-un final se doreste modificarea/actualizarea datelor din cadastru pentru a reflecta situatia reala.
Situatia dvs. este suficient de complicata pentru ca orice raspuns primit aici sa nu fie suficient ori pertinent. Va recomand sa luati actele pe care le aveti si sa mergeti la un avocat care sa studieze atent situatia dvs.
De principiu, daca nu puteti obtine din partea Primariei o adeverinta care sa certifice structura actuala a constructiei (daca modificarile/extinderile au fost realizate inainte de 1990), se poate formula o actiune in instanta pentru ca un judecator sa constate situatia actuala a constructiei si sa dispuna actualizarea datelor de CF ale constructiei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-04-2018
Bucuresti

Sarut mana si multumesc pentru raspunsul acordat.Din ce m am informat si cunoscand un caz similar,primaria nu poate oferi o adeverinta sau un act care sa ateste realitatea constructiei,riscul meu este sa devin la prima vedere infractor,intrucat imobilul este intr o zona protejata si la prima vedere imobilul pare sa fi suferit o extindere.Subsolul locuintei a ramas nerenovat tocmai din aceasta cauza,el arata ca acum peste 50 de ani,momentan nu incerc sa l renovez pentru a nu avea probleme.O actiune in instanta catre cine ar trebui facuta,sau in ce fel ?,intrucat nu am nici cea mai vaga idee ?
Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.