Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Imobil pus sub sechestru este scos la licitație de executori si vândut fără drept

30-01-2014

Buna ziua, am o problema si va rog dacă puteți sa îmi dați un sfat.in cursul lunii decembrie2013, soțul meu a participat la o licitație imobiliară. In urma licitație a cumpărat un imobil pe care l a achitat integral la data stabilită in ziua adjudecarii. In baza actului de adjudecate am vrut sa intabulam imobilul,insa la cadastrue OCPI, ne a spus ca nu se poate intabulam imobilul deoarece este pus sechestru pe el.am luat legătura cu executori care ne au spus ca nu știam de sechestru.noi am achitat casa dar nu mai avem nici un răspuns de la executori care dau vina pe cadastru ca nu au fost anunțuri de sechestru . Nimeni nu ne mai da nici un răspuns si nu știm ce e de făcut in aceasta situație. Va rog sa imi dați un sfat.unde sa merg sa îmi primesc banii înapoi.de mai bine de 30de zile banii sunt la executori si ei ne spun ca o sa ne anunte ca vor știi ceva. Insa fiecare da vina pe celălalt si nou nu putem face nimic.multumesc
Răspunde
 04-02-2014

Sechestrul pe imobil a fost dispus de procuror prin ordonanta, in cursul lunii noiembrie 2013, pentru un dosar penal, al proprietarului,care inca nu este finalizat, iar licitatia a avut loc in data de 9 decembrie 2013.
Azi am primit raspuns oficial de la cadastru prin care ne-a comunicat ca nu putem intabula imobilul deoarece este sub sechestru, dandu-ne nr ordonentei prin care procurorului a dispus sechestru. Executorul spune ca nu a fost anuntat si nu stia de sechestru.
Ce este de facut in acest caz ce trebuie atacat raspunsul de la cadastru sau actul de adjudecare? ideea e, ca noi vrem sa ne recuperam banii si cine raspunde de faptul ca noi am platit acest imobil iar banii nostri sunt blocati de mai bine de o luna de zile .Noi am platit dar nu am primit in schimb decat un act de adjudecare care nu se poate folosi....Multumesc pentru ajutor.
Răspunde
 13-02-2014
Bucuresti

In cazul prezentat de dv a gresit executorul judecatoresc deoarece nu a cerut informatii actualizate de la OCPI. mai mult, prin acel dosar penal in cauza orice executare silita care sa aiba ca obiect acel imobil trebuia suspendata pina la finalizarea definitiva a litigiului penal.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.