Strabunicul meu , Niculae , a decedat in anul 2002, a avut 6 frati , fiecare dintre ei a primit partea lor de mostenire parinteasca , neoficiala ( ne trecuta in acte ) , strabunicului meu ia revenit un teren agricol , locul si casa parinteasca , unde pe parcursul anilor , si a lasat sora sa locuiasca ... Dupa moartea lui , la o diferenta de 1 -2 ani , un nepot din partea surorii care locuia in casa parinteasca , a rugato pe bunica mea , fata ( unic copil ) lui Niculae , Sa il lase sa locuiasca , in casa , motivand ca nu are unde sa stea , iar cu prilejul asta , va avea grija de sora strabunicului meu , care ii vena bunica . Familia mea , inclusiv strabunica mea nu stiu ce avea de gand , a rugato pe bunica mea , sa il insoteasca la notariat sa treaca dreptul bunici lui la el ..... acum 2 ani , ne am trezit cu locul agricol vandut , iar casa pusa la vanzare , bunica mea nu isi mai aminteste ce a semnat , spune ca a semnat pe o foaie alba ..... Am fost la secretariat , aici , in locul de unde suntem si in primarie nu este nici un act ,nici o vanzare - cumparare , nimic ...... strabunica mea este disperata ... de acum 2 ani are doar asta in gand , isi cere dreptul din partea sotului sau .... intrebarea mea ar fi , si va implor sa ma ajutati , cum a putut sa vanda pamantul , ce nu erea pe numele lui , sa isi însușească locul de casa , fara semnatura strabunici mele ? De ce la notar ne a spus ca acel om are un act si nu vrea sa il arate decat dupa moartea strabunici mele ? Daca el , avea semnatura bunici , nu ii treabuia si semnatura strabunici , sotia lui Niculae? Va rog frumos sa ma ajutati , sa stiu daca se mai poate face ceva , nu mai are mult , este foarte batrana si vreau sa o stiu cu gandul inpacat . Va multumesc mult |
|