Forum avocaţi > Civil

Cum pot dovedi plata sultei?

19-04-2018
Vizitator
Aș avea nevoie de o informație, mama a decedat acum 6 luni, a divorțat în 1988,nu s-a căsătorit, tata s-a recăsătorit dar a decedat și el acum 4 ani.In apartament am rămas eu, mama și sora. La partaj mama a plătit o sulta, dar pentru succesiune trebuie să dovedesc ca mama a plătit, dar nu știu cum s-a făcut plata, la notar, în mână, contravaloarea în bunuri. Cum pot dovedi acest lucru? Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 20-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Daca mama a platit sulta, din mana, fara martori, fara notar, atunci nu aveti cum sa dovediti acum.
Solutia ar fi o actiune in instanta pentru constatarea prescrierii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2018
Vizitator
Dacă părinții genetici sunt decedați, iar tatăl s-a recăsătorit, trebuie să chem în instanță actuala soție supraviețuitoare pentru constatarea prescrierii sultei de la divorț? S-au doar depun actele pur și simplu? Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 04-09-2019
Vizitator
Buna seara,
Parintii mei au divorțat și ulterior s- a făcut Partajul, tatălui meu atribuinduise parte din apartament iar mama fiind obligată la plata sultei cu posibilitatea de a păstra imobilul. După emiterea hotararii( ca rezultat al apelului făcut de tatăl meu), avocata mamei a trimis notificare către avocata ce l/ a reprezenTat pe tatăl meu cum ca rste dispusă sa facă plata sultei in termen de doua săptămâni însă acesta nu a răspuns înscrierii. Am dori sa știm ce metode pot fi folosite pentru a achita sulta, cum se face de obicei dovada ca sulta a fost plătită? Trebuie ca ambele părți sa se prezinte la un notar? Bănuim ca sora tatălui este de fapt cea care a luptat mai mult decât acesta pentru a câștiga cât mai mult in instanța și tot aceasta credem ca dorește sa între și in posesia banilor. In ce măsura putem contesta dacă aceștia vor cere executare sau dacă doresc sa folosească un executor pentru ca sulta sa fie achitata, asta presupunând cheltuiala suplimentare pe care mama mea nu și- o permite. Dacă nu se cade de acord cu modul cum se plătește sulta, sau se întârzie datorită unor aranjamente pe care sora acestuia dorește sa le facă, cum putem dovedi? Cum s/ ar putea demonstra dacă nu tatăl va fi cel ce intra in posesia banilor sau ce documente ar pitea sora acestuia folosi pentru ca ea sa aibă puterea de a intra o posesia banilot?
Va mulțumesc!
Răspunde
 04-09-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Liliana a scris pe 04-09-2019:
Buna seara,
Parintii mei au divorțat și ulterior s- a făcut Partajul, tatălui meu atribuinduise parte din apartament iar mama fiind obligată la plata sultei cu posibilitatea de a păstra imobilul. După emiterea hotararii( ca rezultat al apelului făcut de tatăl meu), avocata mamei a trimis notificare către avocata ce l/ a reprezenTat pe tatăl meu cum ca rste dispusă sa facă plata sultei in termen de doua săptămâni însă acesta nu a răspuns înscrierii. Am dori sa știm ce metode pot fi folosite pentru a achita sulta, cum se face de obicei dovada ca sulta a fost plătită? Trebuie ca ambele părți sa se prezinte la un notar? Bănuim ca sora tatălui este de fapt cea care a luptat mai mult decât acesta pentru a câștiga cât mai mult in instanța și tot aceasta credem ca dorește sa între și in posesia banilor. In ce măsura putem contesta dacă aceștia vor cere executare sau dacă doresc sa folosească un executor pentru ca sulta sa fie achitata, asta presupunând cheltuiala suplimentare pe care mama mea nu și- o permite. Dacă nu se cade de acord cu modul cum se plătește sulta, sau se întârzie datorită unor aranjamente pe care sora acestuia dorește sa le facă, cum putem dovedi? Cum s/ ar putea demonstra dacă nu tatăl va fi cel ce intra in posesia banilor sau ce documente ar pitea sora acestuia folosi pentru ca ea sa aibă puterea de a intra o posesia banilot?
Va mulțumesc!

Buna ziua.
Daca mama dvs. doreste sa faca plata sultei, va trebui dansa sa apeleze la un executor judecatoresc pentru a putea face plata.
O alta solutie ar fi ca mama sa se consulte cu avocatul avut la procesul de partaj si avocatul sa faca toate demersurile necesare.
Din păcate, daca partea refuza primirea sultei, este obligata sa apeleze la un executor judecaoresc.
Astfel, mama va consemna suma de bani la cec, intr-un cont special deschis de executor, apoi acesta il va notifica pe fostul sot sa vina la executor sa ridice documentele necesare intrarii in posesia sumei de bani /sultei.
Actele intocmite de executor cu aceasta ocazie reprezinta dovada platii sultei. Nu mai intereseaza daca el se prezinta sau nu sa ridice banii... deja este treaba lui!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2019
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.