Forum avocaţi > Civil

Ce se intampla cu cautiunea imensa platita?

23-04-2018
Vizitator
Pentru suspendarea executarii silite am platit o suma imensa, zece mii de euro.
Daca contestatia la executare se admite in parte, ce se intampla cu cautiunea depusa de mine? Ea a fost calculata la suma comunicata de debitor ca datorie. Datoria neffind asa mare cum a fost comunicata, atunci logic nici cautiunea nu ar trebui sa fie atat de mare. Din punct de vedere procedural si practica la instante care este in acest caz?
Problema mea este ca vreau cu orice pret acei bani inapoi. Destul ca vor lua casa.
Multumesc.
Răspunde
 23-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Dupa ce se solutioneaza in mod definitiv contestatia la executare, fie ca o veti castiga, fie ca veti pierde, puteti cere restituirea cautiunii. Singura conditie pentru restituirea cautiunii este ca cei care au demarat executarea silita sa nu pretinda vreo suma cu titlu de despagubire pentru exercitarea cu rea credinta a contestatiei la executare (foarte rar se constata o asemenea situatie).

Astfel, trebuie facuta o cerere la instanta de judecata unde s-a si depus recipisa de consemnare a cautiunii pentru restituirea cautiunii, iar instanta va pronunta o incheiere prin care va dispune restituirea cautiunii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2018
Vizitator
Multumesc frumos.
Se pune problema daca se admite in parte, atunci nu o castiga nimeni.
Dar ati spus ceva EXTREM de important.
Daca se va constata de catre instanta ca am tergiversat atunci nu se va restitui, altfel se restituie?
Aici lumea (unii avocati) spune ca daca pierd nu o mai capat inapoi.
Sa inteleg ca pot angaja avocat sa se lupte in instanta pentru cautiunea mea sa o capat inapoi?
Adica, se permite sa ma apar pentru ca sa o capat inapoi sau debitorul zice ca merge in contul datoriei?
Ii vad facand asta, au facut tot felul de porcarii de-a lungul procesului.

Rog ajutor ca sunt in ceata, unii spun intr-un fel, altii in alt fel.
M-as uita si pe portal sa vad cum se solutioneaza spetele identice dar nu stiu dupa ce sa caut.

MULTUMESC.
Răspunde
 24-04-2018
Vizitator
Am mai gasit ceva:

6) Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata, urmand a servi la acoperirea creantelor aratate la alin. (3) sau a celor stabilite prin titlul executoriu, dupa caz, situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestei sume.

Dupa acest articol 720 din cpc, pierd cautiunea, nu?
Răspunde
 25-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Doar judecătorul poate aprecia daca se impune indisponibilizarea sumei consemnate cu titlu de cautiune. Depinde de valoarea debitului ramas de executat si de bunurile care urmeaza a fi executate. Daca din bunurile executate se acopera intregul debit, in mod normal instanta nu ar avea de ce sa indisponibilizeze aceasta suma.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.