Forum avocaţi > Civil

Teren vândut de un coproprietar fără acordul celuilalt coproprietar

23-04-2018
Vizitator
Buna ziua,eu împreună cu fratele meu suntem coproprietare pe mai multe terenuri(nu am făcut ieșirea din indiviziune),fiecare avem roluri pe numele nostru in primărie pentru casele noastre si curți (deci plătim impozit individual),tot pe același titlu de proprietate avem și un teren pe care plătim impozit împreună pe numele tatălui nostru decedat.La aproape 30 de zile după eliberarea respectivului TP fratele meu a vândut o parte din curtea lui(teren aflat în TP),fără a se prezenta la notar cu TP,fără a avea și acordul meu,a semnat un act de vânzare cumpărare de care am aflat după câțiva ani buni,după decesul fratelui meu(care are 4 copii)(a vândut unuia din copii lui).Întrebarea mea este:această vânzare este legală? Daca nu este tocmai legal ceea ce a făcut el,eu mai pot face ceva acum pentru a anula acel act?
Răspunde
 23-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Vanzarea este legala.
Dar, atat timp cat nu s-a facut iesirea din indiviziune, se presupune ca i-a vandut o cota parte indiviza din dreptul de proprietate.
Singura posibilitate pentru dvs, la acest moment este sa faceti iesirea din indiviziune a terenurilor ce le detineti la comun, si sa il impartiti astfel incat terenul vandut sa faca parte din lotul ce i-ar reveni fratelui dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-04-2018
Vizitator
Mulțumesc pentru atenția acordată, fiul fratelui decedat(cumpărătorul) vrea cu orice preț ca la ieșirea din indiviziune ,prin întâmpinarea pe care o va depune să scoată acel teren "de la împărțeală" ca mai apoi să aibă cotă egală cu mine fără a calcula acel teren ca făcând parte din cota lui . În acest caz are vreo șansă să reușească?
Răspunde
 23-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Opinia mea este ca nu are sanse.
Si nici nu ar trebui sa aiba sansa aceasta.
Nu este corect din punct de vedere legal.
Este foarte important in cazul dvs. sa aveti un avocat care sa stie cum sa explice judecatorului situatia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2024
Vizitator
Parca nu putea vinde fara iesirea din indiviziune ...pt ca nu are intabulare ...presupuneri putem face oricate !
Răspunde
 26-01-2024
Vizitator
Nu este corect din pct de vedere legal dar este corect dpdv MORAL !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.