Forum avocaţi > Civil

Tagada

27-04-2018
Vizitator
Buna ziua . Va rog din suflet sa mi acordati un raspus. Copil conceput nu si nascut in timpul casatorii este trecut ca tata sotul mamei. Asa s a intamplat, certf romanesc autimat emis pe numele fostului iar cel britanic pe numele tatalui biologic. Ma aglubin anglia unde sunt si cu copilul , aici s a nascut , aici locuin de 2 ani . Fostyo sot si el tot in anglia, refuza sa mi dea procura sa pot face tagada in tara . Am introdus actiune pentru suplinire acord pt pasaport insa Instanta mi a ridicat exceptie de necompetenta intr ucat sa ma adresez Instantelor din anglia deoarece copilul este aici. Credeti ca e posibil sa ma trimita tot aici (in anglia)sa rezolv cu tagada?? Am luat leg cu un av aici insa dansul prima data mi a zis ca merge facut aici o contestare a certif si dupa cu un exequator facut in ro. E posibil asa ceva? Multumesc
Răspunde
 27-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce atat copilul, cat si tatal biologic si dvs. va aflati pe teritoriul UK, va trebui sa formulati actiunea acolo, urmand ca ulterior sa efectuati recunoasterea hotararii straine in Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018
Vizitator
Sunteti sigura ca se poate? Si ca ulterior mi va fii recunoscuta in tara?? Multumesc
Răspunde
 27-04-2018
Vizitator
Inclusiv prezumtivul tata se afla aici si este dispus sa colaboreze insa vreau sa stiu daca sunteti sigura ca mi va fii recunoscuta ulterior in romania pentru ca practic nu inteleg cum poate judeca dosarul atat timp cat cerufjcatul britanic atesta alt lucru fata de ceea ce atesta cel romanesc . Multumesc
Răspunde
 27-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca locuiti cu copilul in Anglia, orice actiune care il priveste poate fi demarata in Anglia. Mai mult, anumite actiuni (cele privind suplinirea consimtamantului sau modificarea anumitor masuri privind minorul la care este necesar acordul tatalui din certificatul de nastere) nu pot fi introduse decat la domiciliul minorului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018
Vizitator
In regula, insa certificatul brotanic eate pe numele tatalui biologic iar cel romanesc pe numele fostului sot . Cum poate instant din anglia rezolva aceasta situatie?
Răspunde
 27-04-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Instanta din Anglia este competenta internațional in baxa dimiciliului tuturor părților.

Va rezolva asa cum va rezolva si cea romana caci si daca va judecați aici aveti 2 certificate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2018
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri. Un weekend frumos va doresc
Răspunde
 28-04-2018
Vizitator
Se poate face renuntare la judecata referitor la tagada daca termenul nu a fost stabilit? Instanta din Anglia aproba actiunea aici numai daca nu exista nici un dosar pe rol in tara
Răspunde
 28-04-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Se poate renunta oricand la judecata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2018
Vizitator
Avocatul mi a spus ca fiind vorba de minor nu se poate ....
Răspunde
 29-04-2018
Vizitator
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire .. cand e vb de actiune pt tagada, ordonanta orice in termen juridic folosind temrneuo domiciliu ; se intleege domiciliu din buletin sau unde locuiesti. Spre ex daca noi locuim toti de 2 ani in UK insa adresa din buletin a ramas aceesi pe Ploiesti. Unde se judeca acest caz ? Pentru ca ma tot intorc de colo colo; acum av de aici nu mai este sigur ca se poate rezolva aici pt ca adresa din buletin este in romania. Sunt intrnun cerc din care nu mai ies si ma tot trimite dintr o prte n cealalta ; va rog frumos sa gasim un raspuns. Multumesc
Răspunde
 30-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Elena a scris pe 29-04-2018:
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire .. cand e vb de actiune pt tagada, ordonanta orice in termen juridic folosind temrneuo domiciliu ; se intleege domiciliu din buletin sau unde locuiesti. Spre ex daca noi locuim toti de 2 ani in UK insa adresa din buletin a ramas aceesi pe Ploiesti. Unde se judeca acest caz ? Pentru ca ma tot intorc de colo colo; acum av de aici nu mai este sigur ca se poate rezolva aici pt ca adresa din buletin este in romania. Sunt intrnun cerc din care nu mai ies si ma tot trimite dintr o prte n cealalta ; va rog frumos sa gasim un raspuns. Multumesc

Buna ziua,
Instanta competenta este judecatoria Sector 5 - Bucuresti Romania

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-04-2018
Vizitator
Poate cineva sa mi explice de ce fiecare spune cu totul altceva? Toti ati facut aceeasi facultate sau nu??
Va place sa plimbati omul de colo colo? Dti va demisia
Răspunde
 01-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Competenta in actiunile privind filiatia este alternativa, ori la instanta pe a carei raza teritotriala isi are domiciliul paratul, conform art. 107 NCPC, ori la instanta pe a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul, conform art. 113 alin. 1 pct. 1 NCPC.
Daca minorul are dubla cetatenie, se aplica legea cetateniei care ii este mai favorabila.
Daca minorul este cetatean roman, se va face aplicarea legii in baza careia a fost pronuntat divortul parintilor.
Situatia este mai delicata, dat fiind faptul ca toate partile domiciliaza in UK, iar investirea instantei romane cu aceasta actiune va necesita un termen mai lung de solutionare, fiind aplicabil Regulamentul CE 1206/2001.
In toate celelalte actiuni ce tin de ocrotirea minorului, competenta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2018
Vizitator
Instanta din uk mi spune ca nu are cu ce sa ma ajute fiindca certificarul britanic este pe numele tatalui biologic. A trimis avocatul de aici cerere catre judecatorie.
Nu reusesc sa ies din impasul asta si deja nu stiu ce sa mai fac
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.