Forum avocaţi > Civil

Cum se poate trece peste o HCL

08-05-2018
Vizitator
De curand am schimbat sediul firmei in alta locatie (mentionez ca este o cladire de birouri in care activeaza mai multe persoane juridice. In Oradea pentru obtinerea avizului de functionare s-a dat HCL prin care in CF trebuie sa apara mentiunea de spatiu comercial - http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/birocratie-de-oradea-primaria-omoara-firmele-oradene-prin-impunerea-unor-documente-imposibil-de-obtinut-119748.html

La vechea locatie am avut front stradal, implicit fusese transformata locatia in spatiu comercial pentru chiriasii care au activat inaintea mea (placintarie) si astfel mi s-a dat avizul de functionare.

Pentru codul caen pe care il are firma mea 8219 (+6622, 7430 etc adica servicii intermediere asigurari traduceri, acte auto - birou de copiat acte) am inteles ca este obligatoriu sa obtin acest aviz in caz contrar voi fi amendata si mi se va suspenda activitatea. Propritarul spatiului nou nu doreste sa faca niciun fel de modificari in CF deoarece restul de firme din cladire nu au nevoie de acest aviz (sunt avocati, executori, asigurari)

Intrebarea mea este, nu se poate ataca aceasta HCL avand in vedere ca in judetul Bihor ori in oricare alta localitate se obtine avizul de functionare fara a se impune transformarea in spatiu comercial? (eu am toate actele necesare si contracte incheiate cu firma de deratizare, cu salubritatea etc mai putin CF cu spatiu comercial)

Mi se pare un abuz din partea unui primar pentru a aduce cat mai multi bani din impozite pe spatiile comerciale, sa dea asemenea HCL si sa defavorizeze micii intreprinzatori cand suntem toti in Romania indiferent de regiune si ar trebui aplicate aceleasi reguli pentru toata lumea.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.