Forum avocaţi > Civil

Test de paternitate cerut de un străin!!!

10-05-2018
Vizitator
Buna ziua. 
As avea o intrebare foarte importanta si daca ma puteti ajuta cu un raspuns in acest sens m^ati ajuta enorm de mult.
Prietena mea cea mai bună și soțul ei asteapta un bebe. Sunt foarte încântați si fericiți. Un tip, care a întreținut relații sexuale cu prietena mea anul trecut cand ei inca erau certați, acum s^a trezit ca vrea sa vorbeasca cu un avocat sa vada pe ce cale ar putea cere testul de paternitate întrucât acesta este de părere că acest copilaș nu este al soțului femeii. Cei doi soți, nici nu vor să audă de așa ceva , ei nefiind de acord. Individul are ca si proba, poze cu prietena mea. Dar si eu pot sa am poza cu vecinul si copii lui. Asta nu inseamna ca , si copilul meu este al vecinului. Poate asa pur si simplu un străin sa ceara test de paternitate atâta timp cât copilul este legal al soților???
Răspunde
 10-05-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, poate solicita pe calea unei actiuni in instanta, acest lucru.
Daca se intampla asa ceva, ar fi indicat ca prietena dvs. sa- si angajeze un avocat, deoarece vor fi administrate probe si in functie de acest lucru instanta va pronunta o hotarare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care concubinul prietenei dvs. considera ca este tatal biologic al copilului, are posibilitatea legala de a formula in instanta o actiune in tagada paternitatii. In cadrul procesului se va realiza o expertiza ADN care va stabili paternitatea copilului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2018
Vizitator
Va multumesc pentru promptitudine. Ceea ce nu inteleg eu este următorul aspect: daca persoana in cauza nu are nici o legatura cu acest individ iar soții sunt ok ca si familie cum poate veni orisicine si sa spuna " eu sunt tatăl???" Sau sa oblige pe femeie daca ea nu este de acord să facă test ADN? Ea fiind căsătorită legal nu are mai multe drepturi decat o persoana cu care s&a văzut de câteva ori??? Pe ce baza poate cere acest individ proba de paternitate ?
Răspunde
 10-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ani a scris pe 10-05-2018:
Va multumesc pentru promptitudine. Ceea ce nu inteleg eu este următorul aspect: daca persoana in cauza nu are nici o legatura cu acest individ iar soții sunt ok ca si familie cum poate veni orisicine si sa spuna " eu sunt tatăl???" Sau sa oblige pe femeie daca ea nu este de acord să facă test ADN? Ea fiind căsătorită legal nu are mai multe drepturi decat o persoana cu care s&a văzut de câteva ori??? Pe ce baza poate cere acest individ proba de paternitate ?
Daca domnul respectiv a intretinut raporturi intime cu mama copilului in timpul legal al conceptiunii, aceasta are posibilitatea legala sa conteste filiatia. Textele de lege care reglementeaza aceste aspecte sunt art. 421, art. 429, art. 432 si art. 434 Cod Civil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2018
Vizitator
Din relatare rezulta ca acest individ nu este un orisicine si mai mult de atat a intretinut relatii sexuale cu mama banuiesc in urma cu mai putin de 9 luni, drept urmare are motive intemeiate in cererea de paternitate.
Reclamantul v-a trebui sa aduca probe ca a fost intr-o relatie cu parata asa ca nu orisicine poate cere acest test.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.