Forum avocaţi > Civil

Recuperare avans precontract vanzare-cumparare

11-05-2018
Vizitator
Buna ziua!
Am facut in vederea cumpararii unui apartament un precontract de vanzare-cumparare si am dat un avans vanzatorului.
Vanzatorul nu poate aduce toate documentele necesare vanzarii pana la data prevazuta in precontract.
Cum trebuie sa procedez sa-mi recuperez avansul dat?
Stiu ca la data si ora respectiva trebuie sa ma prezint la notar,dar nu stiu care sunt pasii care urmeaza pt
recuperarea avansului?
Va multumesc frumos!
Răspunde
 11-05-2018
Romania
0733774119
avocat.catalinamatei@gmail.com
www.asistenta-avocat.ro
Facebook
Este necesara trimitera unei somatii, iar ulterior in cazul in care nu se conformeaza este necesara formularea unei actiuni in instanta.

--
Cu stimă,

Avocat CĂTĂLINA MATEI

Tel. Mobil: +4 0733 774 119
Tel/Fax: +4 031 313 38 36
E-mail: avocat.catalinamatei@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Avocat.CatalinaMatei/
Adresă: Splaiul Independenței, nr. 2J, sector 4, cod 040011, București
Răspunde
 11-05-2018
Vizitator
Mulțumesc frumos pt răspuns.
Nu ma pot adresa unui executor judecătoresc?
Răspunde
 12-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie ca dvs să mergeți la notarul public în ziua prevăzută pentru perfectarea contractului de vânzare-cumpărare, pregătit pentru încheierea actului, și să solicitați notarului să întocmească o încheiere notarială prin care să consemneze că cealaltă parte nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin antecontract și că din această cauză contractul nu se poate încheia.
După aceea, puteți să demarați formalitățile pentru recuperarea banilor, dar numai în funcție de clauzele din antecontract.

Desigur că dacă părțile doresc, se poate prelungi antecontractul prin act adițional.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2018
Vizitator
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Am înțeles, pe data respectiva ma prezint la notar, notarul îmi va da un înscris autentic din care rezulta ca vânzarea nu s. a putut face din cauza unui document pe care vânzătorul nu l. a putut aduce în timp util,cu toate ca a fost prelungit termenul prin act adițional.
Unde ma îndrept cu acest înscris? La executorul judecătoresc sau la instanta? În precontract scrie ca acesta devine titlu executoriu după expirarea perioadei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.