Forum avocaţi > Civil

Clarificare succesiune, părți moștenite,partaj.

16-05-2018
Vizitator
Bună ziua. Apelez la aceasta pagină pentru a întâlni un avocat cu experiență în asemenea situație;

Suntem o familie care întâmpinăm următoarele:
La început de tot au fost bunicul și bunica proprietari pe un teren de 712 mp
Aceștia au avut 6 copii. Bunicul a ridicat o casa cu 2 nivele și un beci și a zis așa
La parter să stea mama la etaj o soră de a ei care a murit, Dumnezeu să o ierte,si in gradina din spate 356mp fiecare dintre cei 6 sa aiba de un strat(o suprpe care sa cultivi diverse)
Un unchi de al meu a fost in miliție pe vremuri și l a constrâns pe bunicul să i de-a beciul drept demisol
Și bunicul i a dat,au făcut o foaie scrisă la mașină și semnată de 6 persoane( bunicul,matusa si unchiul și 3 martori) care zice așa: că eu(bunicul) dau demisolul la fiica mea si nu mai dau nimic altceva iar unchiul și mătușa zic și semnează că nu mai au pretenția la altceva nici de la moștenitorii ceilalți.
A murit bunica și atunci proprietatea s-a împărțit jumate la bunicul și jumate la bunicul și 4 copii. Ceilalți i au lăsat mamei mele părțile lor si bunicul a făcut contact de întreținere și ia lăsat și partea lui. Deci la un moment dat mama avea jumătate din tot(a bunicului), jumătate din jumătatea bunicii (a bunicului)plus partea din sfertul rămas după moartea bunicii.(ale fraților)

Acum după ani și ani actele spun așa:
Că noi avem suprafața construită plus 356 mp de grădină și unchiul milițian la fel: suprafață construită și 356 mp grădină.

Un avocat mi a spus că s a dat o lege care împarte pământul aferent construcției la numărul de coproprietari indiferent de cine ce a lăsat și cui a lăsat.
Acum figuram doar doi coproprietari la cartea funciara

Acea foaie in care spune că nu mai are pretenția la nimic odată ce primește demisolul semnată de el soția și de bunicul cu martori zice că nu mai are nici o valoare pentru că nu are stampila de notar.
Toți frații își amintesc ce a zis bunicul, numai acest unchi susține ca e lui toată gradina și acoperișul.
Am consultat un avocat și mi a spus că nu se poate face nimic. Refuz sa cred asta.
Aștept un răspuns de la cineva care a mai întâlnit așa ceva și crede că o parte scoate la capăt.
Nu vrem ce nu e al nostru. Doar sa se respecte ce s a stabilit
Menționez că există posibilitatea ca acest unchi sa fi influențat documentația câtă vreme a fost in miliție .

Vă mulțumesc. Mihai S Făgăraș
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.