Forum avocaţi > Civil

Pot dovedi calitatea de moștenitor cu martori ?

17-05-2018
Vizitator
Bună ziua. Mă adresez dvs cu rugămintea de a mă sfătui cum pot proceda în următoarea situație:

1 - De curând am aflat despre decesul unui frate al mamei, adică, unchi, fără copii;
- La dezbaterea moștenirii au fost prezenți doar nepoții din partea fraților, care s-au declarat ca fiind singurii moștenitori, deși aveau cunoștință despre mine, chiar știau unde locuiesc;

Conform legii notariale, aș avea posibilitatea unei acțiuni în constatarea nulității absolute a certificatului de moștenitor ? DA, însă mă lovesc de o problemă : verii mei cunoșteau faptul că mama mea, adică, sora unchiului defunct, a decedat imediat după nașterea mea, că eu, ca fiică, nu știam unde și când a decedat mama, prin urmare, neavând certificatul de deces al mamei, nu-mi puteam dovedi calitatea de moștenitor.
Întrebare :
- Puteam și mai pot dovedi calitatea de moștenitor cu martori ?
- Erau obligați verii mei să mă declare și pe mine ca moștenitor de pe urma fratelui mamei, chiar dacă știau, chiar de la mine, că eu nu posed un certificat de deces al mamei ? Specific că eu locuiam în alt oraș și nu am avut cunoștință despre deces și nici despre dezbaterea succesorală.

- 2 - Speța devine și mai interesantă dintr-un al doilea motiv :
- Tot verii mei au depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate de pe urma mamei mele, pe care au declarat-o ca fiind bunica lor, deci, și a mea.
- În lipsa certificatului de deces al mamei, normal că eu nu mi-am putut dovedi calitatea de moștenitor, rudele mele știau asta.
- Chiar dacă, odată cu ei, am depus și eu cerere de pe urma mamei, titlul de proprietate s-a eliberat doar pe numele fraților mamei, deoarece, mie mi-au ascuns realitatea, nu mi-au spus unde se află situat terenul, încât, cererea mea a rămas nesoluționată.
- După multe cercetări, aflu locul decesului mamei, solicit un certificat de deces și, spre stupoarea mea, datele din actul de deces erau nereale, în sensul că, numai numele și prenumele era cel corect, dar și acesta era cel de după căsătorie, încât, nici cu acest certificat de deces nu pot dovedi calitatea de moștenitor din partea mamei.

Cam complicat, veți spune, dar nu și imposibil de rezolvat, pentru că, deja am solicitat rectificarea certificatului de deces al mamei, pe baza actelor doveditoare ce le dețin.
Întrebarea este următoarea :
Ce șanse mai am pentru ca, după obținerea certificatului de deces al mamei, să pot beneficia de prevederile legii nr 18/1991, dacă am depus cerere în termen, dar nu mi-am putut dovedi calitatea de moștenitor, deși, o puteam face și cu martori. Dar, nu aveam de unde să iau martori, pentru că eu nu o cunoscusem pe mama, nu cunoscusem locul de naștere al mamei, în timp ce verii mei o cunoscuseră pe mama mea, cunoșteau și amplasamentul terenului mamei, dar, cu rea credință m-au înlăturat de la moștenirea mamei, prin coincidența de nume între mama mea și bunica.
Răspunde
 18-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui introdusa o actiune in instanta, prin care sa solicitati nulitatea Certificatelor de mostenitor emise si stabilirea drepturilor dvs., conform legii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.