Forum avocaţi > Civil

Mostenitori

21-05-2018
Vizitator
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:2 frati, casatoriti, cu cate 1 copil fiecare, au mostenit 2 case de la parintii decedati.
In cazul decesului unui dintre cei 2 frati, cota lui din mostenirea ramasa de la parinti, ii revine fratelui supravietuitor, sau familiei fratelui decedat? Mostenirea este in devalmasie,iar unul dintre frati nu doreste vanzarea celor doua imobile.
Cu multumiri,Maria Mircea
Răspunde
 21-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere situatia expusa, cea mai buna varianta ar fi ca cei doi frati sa dezbata succesiunea de pe urma parintilor si iesirea din indiviziune, iar in cazul in care nu ajung la un acord cu privire la modul de impartire al masei succesorale, va trebui formulata o actiune in instanta.
In cazul decesului unuia dintre frati, cota ce ii revine se va imparti intre mostenitorii acestuia, respectiv copiul va mosteni o cota de 3/4, iar sotia supravietuitoare o cota de 1/4.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2018
Vizitator
Buna ziua,
V-as ruga sa ma lamuriti pe cat posibil
Am avut o verisoara primara mai in varsta care a decedat in urma cu vreo zece ani. Aceasta a avut o singura fiica care a decedat si ea in 2016. Fiica nu a avut nici sot, nici copii. Casa in care au locuit este pe numele verisoarei mele si al sotului ei decedat in urma cu zeci de ani. La momentul decesului fiicei nu exista absolut nici o persoana care sa o mosteneasca pe aceasta (nimeni care sa intre in vreuna din cele patru clase de mostenitori) si nici nu a lasat testament. Cea mai apropiata persoana de aceasta familie, ca si grad de rudenie, sunt eu. Aveam (sau mai am) oare dreptul la mostenirea casei, ori o va primi primaria din localitate?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.