Forum avocaţi > Civil

Schimbarea custodiei copilului

27-05-2018
Vizitator
Bună ziua. Am divorțat acum doi ani de soția mea. Avem un copil împreună și am hotărât de comun acord ca domiciliul lui să fie la mamă. S-a hotărât în tribunal pensia alimentară pe care trebuie să o plătesc pentru copil și program de vizitare. La câteva luni după divorț am plecat din țară, respectiv în Olanda, unde am contract de muncă și adresă de domiciliu. După plecarea mea din țară, fosta soție mi-a îngreunat păstrarea legăturii cu minorul, i-a interzis să meargă în vizită la mama mea, bunica cu care a avut o legătură foarte bună până la divorț. Mama a deschis proces și a câștigat dreptul la program de vizitare a minorului. În felul acesta pot ține și eu legătura cu fata mea, Maria Bianca. De când vorbesc cu ea la telefon și ne vedem și pe internet, plânge și se vaită de comportamentul mamei ei și a bunicilor din partea fostei soții. Îmi spune de fiecare dată că vrea să vină să stea cu mine. Menționez faptul că minora are varsta de 11 ani și până la divorț am fost singurul care m-am ocupat de educația ei și celelalte activități din timpul liber. Fosta soție lucra ca și în prezent la coafură și își petrecea majoritatea timpului la servici. În prezent este aceeași situație, minorul stând cel mai mult timp cu bunicii din partea fostei soții. Menționez faptul că situația din casa bunicilor nu este bună, fiind o continuă ceartă între adulți iar minorul este pedepsit foarte des de către ei și de către fosta soție. Doresc să știu cum să procedez ca să obțin custodia fetei, cu adresa de domiciliu la mine și posibilitatea să o iau cu mine în Olanda. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspunde
 28-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere, insa pentru a putea scoate minora din tara aveti nevoie de acordul mamei. In functie de situatia de fapt, puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru a putea calatori cu minora fara a necesita acordul celuilalt parinte.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți solicita custodia exclusivă, dar este nevoie de motive temeinice, iar la dvs nu este cazul. Cel mai bine este să solicitați instanței de judecată ca autoritatea părintească să se exercite în comun și locuința copilului să fie stabilită la dvs, în Olanda. Asta dacîă considerați că este în interesul copilului să se mute din țară și dacă aveți condiții de creștere și supraveghere.
Dacă nu, bunicii pot să ceară program de vizitare a copilului, iar dvs puteți sesiza Protecția Copilului referitor la aspectul locuirii copilului și a nerespectării dreptului acestuia de păstrare a legăturilor personale cu familia extinsă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Varianta corecta din punct de vedere legal in functie de ceea ce ati expus in mesajul dvs este aceea de a formula o actiune in stabilirea locuintei minorei la dvs, cu conditia de a proba ca acest fapt serveste interesului copilei prin prisma asigurarii unei locuinte superioare, a unui nivel de trai superior, accesul la forme de invatamant mai bune, ar fi util sa stie limba. Minora va fi ascultata de instanta si se va verifica consimtamantul si opinia ei.

Sfatul meu este sa nu va grabiti insa cu aceasta actiune, as strange mai intai cat mai multe probe utile si apoi as actiona.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Daca aveti motive temeinice si probe suficiente, puteti introduce actiune prin care solicitati ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun, cu stabilirea locuintei minorei la dvs. in Olanda. ( Desigur si fetita va fi audiata si intrebata unde doreste sa locuiasca)
Pe langa aspectele pe care ni le-ati expus noua, mai puteti invoca si faptul ca ar fi in interesul minorei sa i se stabileasca domiciliul in Olanda, unde ii veti asigura un nivel de trai superior celui din Romania.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.