Forum avocaţi > Civil

Proces civil cu privire la partaj judiciar - neprezentare ca parat

30-05-2018

Buna ziua!

Am fost chemata in calitate de parat (impreuna cu alti parati - mostenitori ca si mine) intr-un proces civil de 'iesire din indiviziune' a unui teren. As dori sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la proces (mentionez ca nu imi doresc sa pastrez drepturi asupra partii mele de teren in niciun fel).
De asemenea, in aceasta instiintare este mentionat si faptul ca partile parate trebuie sa suporte cheltuielile de judecata (si mai este mentionata si o taxa de timbru a suprafetei de teren).
Nu am nicio pretentie asupra terenului, nu am timpul necesar si nu inteleg exact de ce ar trebui sa fiu obligata la vreo cheltuiala. De aceea as vrea sa stiu ce se intampla daca nu 'depun intampinarea' si daca nu ma prezint.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
O zi buna!
Răspunde
 31-05-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Depinde in mare parte ce s-a solicitat prin cererea de iesire in indiviziune. Daca reclamantul a solicitat sa i se atribuie terenul in natura, acesta va trebui sa plateasca o sulta catre ceilalti coproprietari (contravaloarea partii detinute de fiecare coproprietar).

Daca nu, trebuie vazut in ce fel a solicitat realizarea partajului pentru a vedea ce efecte va avea asupra celorlalti coproprietari.

Puteti formula intampinare prin care sa spuneti ca sunteti de acord cu tot ce cere reclamantul, pentru ca sa nu vi se impute cheltuieli de judecata (paratul care recunoaste pretentiile reclamantului prin intampinare nu mai este obligat la plata cheltuielilor de judecata).

In situatia in care nu va veti prezenta si nu veti formula aparari in cauza, procesul se va judeca in lipsa dvs., iar la final puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata proportional cu partea dvs. din teren, in masura admiterii actiunii.

Ratiunea pentru care puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata consta tocmai in aceea ca nu puteti refuza altor persoane dreptul la un partaj si la a-si lamuri situatia juridica. Pentru ca sunteti mostenitori si coproprietari asupra aceluiasi teren aveti drepturi, dar si obligatii, iar una dintre ele este acea de a respecta dreptul celorlalti coproprietari de a realiza partajul (in cel mai echitabil mod pentru toti cei interesati).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lauracii a scris pe 30-05-2018:
Buna ziua!

Am fost chemata in calitate de parat (impreuna cu alti parati - mostenitori ca si mine) intr-un proces civil de 'iesire din indiviziune' a unui teren. As dori sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la proces (mentionez ca nu imi doresc sa pastrez drepturi asupra partii mele de teren in niciun fel).
De asemenea, in aceasta instiintare este mentionat si faptul ca partile parate trebuie sa suporte cheltuielile de judecata (si mai este mentionata si o taxa de timbru a suprafetei de teren).
Nu am nicio pretentie asupra terenului, nu am timpul necesar si nu inteleg exact de ce ar trebui sa fiu obligata la vreo cheltuiala. De aceea as vrea sa stiu ce se intampla daca nu 'depun intampinarea' si daca nu ma prezint.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
O zi buna!

In situatia in care nu va prezentati la instanta judecarea se va efectua in lipsa dvs, iar la final veti suporta cheltuielile de judecata efectuate de catre reclamant.
Indicat ar fi sa va expuneti punctul dvs. de vedere in Intampinare, iar daca aveti alte solicitari sa formulati Cerere Reconventionala in termen legal.
In cazul actiunilor avand ca obiect succesiune si iesire din indiviziune, taxele sunt suportate de catre toti mostenitorii, proportional cu cotele ce le revin din mostenire.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-05-2018

Multumesc mult pentru ambele raspunsuri!

Acum imi este mult mai clar, am mai si vorbit telefonic cu cineva si am inteles mai bine.
Voi face intampinarea si o sa sper sa nu am (prea multe) drumuri de facut.
Răspunde
 02-06-2018
Vizitator
Buna ziua!Tagada paternitati cine face,eu,copilul si fostul sot sau actualul iubit,actualul iubit este tatal copilului e drept e tatal copilului si despre ce suma este vorba pt testul Adn,judecatorul decide cine face testul Adn si unde se va face,eu as face la Iasi ca este mai aproape de noi.
Răspunde
 03-10-2018
Vizitator
Buna ziua !
Răspunde
 03-10-2018
Vizitator
Buna ziua !
Am fost chemat in judecata ca parat ,de mama mea care a deschis partaji judiciar dupa moartea tatalui meu .
Mentionez ca ca in cei 4 ani de cand a murit tata ,mama a locuit cu mine . Eu am avut grije de ia si iam oferit tot ce a avut nevoie .
In instanta ia a cerut ajutor public care i sa si admis . Numai ca am o nelamurire ...La acest dosar a depus mama mea adeverinta de venit dar si una dintre surorile mele .Aceasta arata ca nu are venit (dar mentionez ca ea este casatorita ,sotul ei lucrand la mina ceia ce castiga foarte bine ) . Tot in instanta decla mama me ca se gospodareste singura stand la fica ei care nu realizeaza venituri ..

Cum asi putea sa dovedesc ca sora mea este casatorita si ca este intretinuta de sotul ei ?

Va multumesc
Răspunde
 04-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
CARAGEA a scris pe 03-10-2018:
Buna ziua !
Am fost chemat in judecata ca parat ,de mama mea care a deschis partaji judiciar dupa moartea tatalui meu .
Mentionez ca ca in cei 4 ani de cand a murit tata ,mama a locuit cu mine . Eu am avut grije de ia si iam oferit tot ce a avut nevoie .
In instanta ia a cerut ajutor public care i sa si admis . Numai ca am o nelamurire ...La acest dosar a depus mama mea adeverinta de venit dar si una dintre surorile mele .Aceasta arata ca nu are venit (dar mentionez ca ea este casatorita ,sotul ei lucrand la mina ceia ce castiga foarte bine ) . Tot in instanta decla mama me ca se gospodareste singura stand la fica ei care nu realizeaza venituri ..

Cum asi putea sa dovedesc ca sora mea este casatorita si ca este intretinuta de sotul ei ?

Va multumesc

Buna ziua,
Pe dvs. va intereseaza sa va faceti apararile in functie de actiunea depusa, nu aveti nicio treaba cu veniturile surorii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.