Mimi a scris pe 03-06-2018: Buna ziua,cu bunavointa dvs. caut si eu răspuns la următoarea întrebare:intr-un proces de succesiune cam cum se procedează in următoarea situație: in respectivul titlu există un imobil pe numele mamei mele(decedată fiind ),casa are mai bine de 30de ani, la terenul de curte si grădină a fost plătit impozitul pe numele mamei mele ,cum se va proceda?coproprietarii vor primi cotă parte din gradina respectivă? vor primi cotă parte si din amprenta casei?sau se va stabili sultă din partea mea pentru ceilalți coproprietari?repet- autorizația de construcție a casei este doar pe numele mamei mele,mulțumesc anticipat pentru timpul acordat. Buna ziua, la dezbaterea succesiunii se vor stabili cotele indivize ce revin fiecaruia dintre mostenitori. Ulterior faceti iesirea din indiviziune. Daca imobilul respectiv (casa +teren) este comod partajabil in natura, atunci se atribuie fiecaruia ce i se cuvine conform cotelor stabilite prin certificatul de mostenitor. Daca acesta nu se poate partaja, atunci se va atribui in integralitatea lui unuia dintre mostenitori, urmand ca acesta sa fie obligat la plata unei sulte catre ceilalti co-mostenitori, direct proportionala cu cota de mostenire ce le revine acestora conform certificatului de mostenitor. Se pot rezolva toate aceste aspecte la notar, daca va intelegeti toti comostenitorii. In caz de neintelegere, in mod obligatoriu va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca, caz in care va recomand sa consultati direct un avocat. |
In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com |
|
|