Forum avocaţi > Civil

Succesiune

03-06-2018
Vizitator
Buna ziua,cu bunavointa dvs. caut si eu răspuns la următoarea întrebare:intr-un proces de succesiune cam cum se procedează in următoarea situație: in respectivul titlu există un imobil pe numele mamei mele(decedată fiind ),casa are mai bine de 30de ani, la terenul de curte si grădină a fost plătit impozitul pe numele mamei mele ,cum se va proceda?coproprietarii vor primi cotă parte din gradina respectivă? vor primi cotă parte si din amprenta casei?sau se va stabili sultă din partea mea pentru ceilalți coproprietari?repet- autorizația de construcție a casei este doar pe numele mamei mele,mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.
Răspunde
 04-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Problema expusa de dvs. nu este clara; este nevoie de mult mai multe informatii pentru a putea primi un raspuns cat de cat relevant.

Va recomand sa luati legatura cu un avocat care sa analizeze in detaliu problema dvs. si sa va dea un raspuns pertinent.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018
Vizitator
Este vorba despre succesiunea după bunica(mama mamei mele)
Răspunde
 04-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care puteti demonstra ca imobilul a fost construit exclusiv de catre mama dvs, atunci mostenitorilor mamei dvs. li se va atribui casa, cu obligarea la plata sultei aferente cotei ce le revine celorlalti mostenitori din teren.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018
Vizitator
Este vorba despre succesiunea după bunica(mama mamei mele)
Răspunde
 05-06-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mimi a scris pe 03-06-2018:
Buna ziua,cu bunavointa dvs. caut si eu răspuns la următoarea întrebare:intr-un proces de succesiune cam cum se procedează in următoarea situație: in respectivul titlu există un imobil pe numele mamei mele(decedată fiind ),casa are mai bine de 30de ani, la terenul de curte si grădină a fost plătit impozitul pe numele mamei mele ,cum se va proceda?coproprietarii vor primi cotă parte din gradina respectivă? vor primi cotă parte si din amprenta casei?sau se va stabili sultă din partea mea pentru ceilalți coproprietari?repet- autorizația de construcție a casei este doar pe numele mamei mele,mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.

Buna ziua,
la dezbaterea succesiunii se vor stabili cotele indivize ce revin fiecaruia dintre mostenitori.
Ulterior faceti iesirea din indiviziune. Daca imobilul respectiv (casa +teren) este comod partajabil in natura, atunci se atribuie fiecaruia ce i se cuvine conform cotelor stabilite prin certificatul de mostenitor.
Daca acesta nu se poate partaja, atunci se va atribui in integralitatea lui unuia dintre mostenitori, urmand ca acesta sa fie obligat la plata unei sulte catre ceilalti co-mostenitori, direct proportionala cu cota de mostenire ce le revine acestora conform certificatului de mostenitor.
Se pot rezolva toate aceste aspecte la notar, daca va intelegeti toti comostenitorii.
In caz de neintelegere, in mod obligatoriu va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca, caz in care va recomand sa consultati direct un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.