Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Daca fac un contract de întreținere cu mama poate fi atacat după decesul mamei de frați?

09-06-2018
Vizitator
Buna ziua.
Daca fac un contract de întreținere cu mama poate fi atacat după decesul mamei de frați? Noi suntem mai multi frați și mama vrea sa îmi lase un apartament care la moștenit, dorește să mil lase deoarece eu o ajut cu întreținerea la ambele apartamente și chiar și pe ea, și aș dori să știu ce fel de contract de întreținere sau alte modalități as putea sa fac fara sa poată ataca unul din frați după.
Și dacă fac un contract de intretinere, eu devin proprietar după semnătură?
Aștept un raspuns.
Va mulțumesc pt intelegere
Răspunde
 09-06-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, poate fi atacat de frati.
Acestia vor trebuie sa dovedeasca ca este de fapt o donatie deghizata, ca intretinerea efectiva nu s-a realizat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2018
Vizitator
Daca tineti facturile si chitantele privind intretinerea, poate fi atacat intr-adevar de frati dar cu zero sanse de reusita, cred ca este extrem de immportant de precizat. Asa, orice act poate fi "atacat", banuiesc ca va intereseaza si daca va fi efectiv si anulat de o instanta ca urmare a "atacului" :))
Răspunde
 09-06-2018
Vizitator
Pastrati facturile si chitantele care dovedesc ca i-ati oferit mamei intretinerea conform contractului si nu veti avea probleme.
Da, deveniti proprietar dupa semnarea contractului.
Răspunde
 09-06-2018
Vizitator
Încă nu am făcut actele contract de întreținere, deci nu poate frați mei să aibă câștig de cauză nu? Și doar atât da zic la notar că aș dori ilun contract de întreținere?
Daca mă puteți sfătui dumneavoastră cum sa fac și cum sa fie contractul?
Răspunde
 09-06-2018
Vizitator
Nu pot avea fratii castig de cauza daca in mod real ii acordati mamei intretinerea prevazuta in contract si pastrati si dovezi in acest sens (chitante, facturi etc.). Da, notarului doar ii spuneti de acest contract si va da toate indicatiile necesare.
Probleme pot aparea doar daca intretinerea este doar pe hartie si nu o acordati in mod real (fictiva), doar atunci s-ar putea intampla ce a scris colega mea mai sus, adica sa constante o instanta ca este o donatie deghizata si nu un contract oneros asa cum este contractul de intretinere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.