Forum avocaţi > Civil

Donație fără succesiune

19-06-2018
Vizitator
Mama are pământ de la părinții ei. Poate sa îl doneze celui ce are grija de ea.Mama mea este în vârstă de 74 ani , fără a face succesiune după tatăl decedat.
Răspunde
 19-06-2018

Buna ziua!

Am o situație destul de delicata:sunt mămică a doi copii minunați,un băiețel de 8 ani și o fetiță de 4 ani,căsătorită in urma cu 3 ani și jumătate,in concubinaj de 10 ani.
Am avut un apartament pe care l-am vândut și casa in care stau cu soțul și copiii este construita din banii de pe apartament,dar pe terenul +parterul soțului(el având o casa moștenită împreună cu fratele ,unde este pusă și ipoteca la banca).
Ideea este că eu nu apar nici pe acte,nici pe contractele de utilități ,nicăieri.Am avut contul la banca din vânzarea casei ,soțul a fost împuternicit,chitanțele cu tot ce și-a cumpărat au fost tot pe numele lui.
As vrea sa știu dacă în urma divorțului mai am vreo șansă să îmi recuperez banii investiți aici?
Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 19-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Maria a scris pe 19-06-2018:
Mama are pământ de la părinții ei i. Poate sa o doneze celui ce are grija de ea.Mama mea este în vârstă de 74 ani , fără a face succesiune după tatăl decedat.

Mama dvs. trebuie sa dobandreasca calitatea de mostenitor, in situatia in care nu s-a dezbatut mostenirea de pe urma parintilor dansei. Ulterior, poate dispune dupa bunul sau plac de bunurile pe care le detine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
2800731410031 a scris pe 19-06-2018:
Buna ziua!

Am o situație destul de delicata:sunt mămică a doi copii minunați,un băiețel de 8 ani și o fetiță de 4 ani,căsătorită in urma cu 3 ani și jumătate,in concubinaj de 10 ani.
Am avut un apartament pe care l-am vândut și casa in care stau cu soțul și copiii este construita din banii de pe apartament,dar pe terenul +parterul soțului(el având o casa moștenită împreună cu fratele ,unde este pusă și ipoteca la banca).
Ideea este că eu nu apar nici pe acte,nici pe contractele de utilități ,nicăieri.Am avut contul la banca din vânzarea casei ,soțul a fost împuternicit,chitanțele cu tot ce și-a cumpărat au fost tot pe numele lui.
As vrea sa știu dacă în urma divorțului mai am vreo șansă să îmi recuperez banii investiți aici?
Vă mulțumesc anticipat!

Din cele relatate, imobilul este proprietate exclusiva a sotului, insa dvs. puteti solicita un drept de creanta, respectiv un procent din sumele de bani utilizate pentru constructia si imbunatatirile aduse imobilului, aducand dovezi in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2018

Un procent?
Înseamnă că mie nu o sa îmi fie niciodata recunoscuta suma pe care eu am investit-o în casă,nu-i așa?
Răspunde
 20-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
2800731410031 a scris pe 19-06-2018:
Un procent?
Înseamnă că mie nu o sa îmi fie niciodata recunoscuta suma pe care eu am investit-o în casă,nu-i așa?

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. In situatia dvs., din moment ce s-au efectuat niste imbunatatiri imobilului si aveti dovezile de plata, puteti solicita jumatate din aceste costuri.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.