Buna, In urma unui vant puternic, autoturismul meu, care se afla in parcarea unui bloc cu apartamente, a fost avariat grav in urma caderii acoperisului invecinat. A mai fost avariat partial un alt autoturism, parcat imediat langa. Evenimentul a fost publicat in media (TV, ziar, online). Primaria nu isi asuma responsabilitatea despagubirii, acoperisul neapartinand domeniului public. Tin sa precizez ca acoperisul a fost "construit" din placi ondulate, batut in cuie cu dopuri de sticla si cauciuc. Se observa de aici neprofesionalismul construirii acestuia, asociatia de locatari neavand documente care sa conteste ca aceasta constructie a fost autorizata de o firma autorizata. In urma unei vizite la un service auto, am primit deviz in valoare de 26.000 de lei, ~5650 euro (piese, tinichigerie, vopsitorie, manopera). Ma puteti sfatui va rog cum sa procedez? Mi s-a spus sa gasesc un avocat si sa dau in judecata asociatia de locatari pentru despagubire, ca rezultat al constructiei de proasta calitate si neautorizate a acoperisului. Ce sanse am sa castig acest proces, cat ar dura, care ar fi, in cazul castigarii procesului, perioada de despagubire? Este necesar sa imi repar autoturismul ca sa am drept dovada chitantele, sau este sufient un deviz? Va multumesc anticipat, Alexandru |
|