Forum avocaţi > Civil

Autoturism avariat grav in urma caderii unui acoperis

20-06-2018

Buna,

In urma unui vant puternic, autoturismul meu, care se afla in parcarea unui bloc cu apartamente, a fost avariat grav in urma caderii acoperisului invecinat. A mai fost avariat partial un alt autoturism, parcat imediat langa. Evenimentul a fost publicat in media (TV, ziar, online). Primaria nu isi asuma responsabilitatea despagubirii, acoperisul neapartinand domeniului public.
Tin sa precizez ca acoperisul a fost "construit" din placi ondulate, batut in cuie cu dopuri de sticla si cauciuc. Se observa de aici neprofesionalismul construirii acestuia, asociatia de locatari neavand documente care sa conteste ca aceasta constructie a fost autorizata de o firma autorizata.
In urma unei vizite la un service auto, am primit deviz in valoare de 26.000 de lei, ~5650 euro (piese, tinichigerie, vopsitorie, manopera).
Ma puteti sfatui va rog cum sa procedez? Mi s-a spus sa gasesc un avocat si sa dau in judecata asociatia de locatari pentru despagubire, ca rezultat al constructiei de proasta calitate si neautorizate a acoperisului.
Ce sanse am sa castig acest proces, cat ar dura, care ar fi, in cazul castigarii procesului, perioada de despagubire? Este necesar sa imi repar autoturismul ca sa am drept dovada chitantele, sau este sufient un deviz?

Va multumesc anticipat,
Alexandru
Răspunde
 21-06-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Notificati in prealabil asociatia cu devizul respectiv si solicitati sa fiti despagubiti amiabil.

In cazul in care sunteti refuzat mergeti in instanta. Puteti sa reparati masina sau nu, in functie de interesul dvs (de a circula sau nu cu ea).

Cel mai probabil veti avea castig de cauza insa dosarul va dura undeva la 9 luni- 1an.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2018

Va multumesc frumos pentru ajutor promptitudine!

O zi buna,
Alexandru
Răspunde
 21-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Incercati in prima faza o rezolvare amiabila, prin notificarea asociatiei de proprietari.
Daca raspunsul acestora va fi negativ, atunci va puteti adresa instantei de judecata. Durata solutionarii unei astfel de actiuni este de aproximativ un an. Daca doriti sa va reparati autoturismul pana la finalizarea dosarului, va trebui sa pastrati dovada platii reparatiilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.