Forum avocaţi > Civil

Eliberare dividende în baza unui testament

22-06-2018
Vizitator
Bună ziua,
În urma decesului soţului, am făcut succesiunea la notar dar numai pentru o parte din bunuri (în luna decembrie 2017). Nu am avut copii, soţul nu mai are decât un frate, părinţii le sunt decedaţi. Eu sunt singura moştenitoare, soţul mi-a făcut şi un testament autentic.
Am făcut succesiunea doar pentru casă şi un teren agricol dat fiind că pentru un alt teren agricol nu a fost îincă eliberat titlul de proprietate şi nu ştiu cât va mai dura până când, în comuna respectivă, se va definitiva situaţia fondului funciar. Mi s-a spus că se va termina în aprilie – mai 2018 dar încă nu e rezolvat.
Ca să nu rămână de completat la succesiune doar situaţia terenului, am lăsat deoparte şi câteva acţiuni pe care soţul le avea la o societate comercială, urmând ca suplimentarea masei succesorale să se facă cu terenul rămas şi cu cele 9 acţiuni.
Acum, administartorul societăţii, doreşte să îmi predea dividendele (nu este o sumă mare).
Vă rog să îmi răspundeţi dacă acest lucru este posibil în baza testamentului şi în baza certificatului de moştenitor pe care îl am deja dar în care nu figurează şi aceste acţiuni.
Testamentul prevede toate bunurile imobile şi mobile.

Vă mulţumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.