Forum avocaţi > Comercial

Ce Taxe Platesc Pentru Venituri Obtinute Din Marketing Afiliat

22-02-2014

Buna ziua!

Am o afacere in mediul online care functioneaza cam asa: Prin intermediul unor websituri vand anumite produse. Din
vanzarea acestor produse obtin niste comisioane care imi sunt platite lunar intr-o banca din Romania.

- vanzarea produselor se face in tari cum ar fi : USA, Canada, UK. Nu vand in Romania

- compania americana pentru care vand produsele nu imi impoziteaza banii, ramane ca eu sa imi aranjez problemele fiscale

- pentru a-mi promova websiturile folosesc companii de publicitate online cum ar fi :google, yahoo.

- domiciliul meu actual este in Italia

- nu platesc taxe aici in Italia

As avea 2 intrebari:

1. Avand in vedere ca banii pe care-i primesc sunt proveniti din strainatate, domiciliul meu este in Italia unde locuiesc
+200 de zile pe an, trebuie sa platesc impozit in Romania? Cum am mai spus banca unde primesc comisioanele
lunare este in Romania iar banii sunt virati lunar din USA.

2. In cazul in care trebuie sa platesc taxe in Romania ce fel de firma ar trebui sa-mi fac avand in vedere ca veniturile
mele sunt peste 150.000 de dolari pe an? Daca as deschide un PF(persoana fizica), cum se face recuperarea banilor
investiti in publicitate, care depasesc 10.000 de dolari pe luna. Ma gandesc ca se calculeaza 16% din venitul total
minus banii ce se investesc in publicitate, si se plateste la fisc trimestrial? Adica 16% din venitul net?

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 23-02-2014

Buna dimineata!
nu conteaza cit timp locuiti in afara, daca banii se incaseaa in Romania, impozitul se plateste in Romania. In cazul activitatii descrise de dvs. mai practic ar fi sa va deschieti un SRL, penru a va putea recupera banii pe publicitate.pentru mai multe detalii ma puteti contacta la 0744617228.
Cu stima,
Avocat definitiv Pralea Lucian- Bucuresti
email: lucian_pralea@yahoo.ro
Răspunde
 24-02-2014
Bucuresti

problema complexa. este necesar sa faceti mai multe operatiuni juridice si fiscale.
1. sa va declarati domiciliul fiscal )chiar cada afacerea se derurleaza in UE sau in afara aveti aceasta obligatie.
nu are importanta unde va incasati banii. este doar o operatiune comerciala si nu reglementeaza obligatiile dv fiscale.
2. daca nu aveti deja o firma operatiunile Dv pot fi considerate ca fapte de evaziune fiscala.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.