Forum avocaţi > Comercial

Biletul la ordin

18-05-2019
Vizitator
As vrea sa stiu daca biletul la ordin in situatia in care e refuzat de banca pe motivul lipsa de fonduri, constotuie titlu executoriu. Si daca cu el te duci catre un executor se poate cere inclusiv penalitatile de intarziere stipulate in contract sau doar debitul restant?
Răspunde
 23-07-2019

Bucuresti
0745117933
jasmine_oancea@yahoo.com
avocatoancea.ro
Buna ziua,

Biletul la ordin, da, constituie titlu executoriu. Daca a fost refuzat la plata se formuleaza intai, o cerere de dresare a protestului de neplata, care se depune la executorul judecatoresc. Desi in practica acest demers este discutabil, in Legea 34 se mentioneaza ca trebuie efectuat si eu de aceea imi indrum clientii spre a fi efectuat.

Biletul la ordin fiind el insusi titlu executoriu, se pune in executare pentru suma inscrisa in el. In cadrul executarii silite se vor recupera si onorariului executorului si al avocatului.

In cazul in care doriti consultanta juridica si/sau reprezentare ma puteti contacta la numarul de telefon: 0745.11.79.33 sau pe email jasmine_oancea@yahoo.com.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.